Ενδιαφέρον συνεργασίας μεταξύ ΙΓΝΚ με Ιδρύματα και Πανεπιστήμια του Ιράν


Ενημέρωση για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη, 21 Απριλίου, στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου ο Υφυπουργός για Ιατρική Εκπαίδευση του Ιράν, H.E. Hamid Akbari,  συνοδευόμενος από τον Πρέσβη του Ιράν στην Κύπρο, H.E. Dr Reza Zabib και αντιπροσωπεία από το Υπουργείο Υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης του Ιράν καθώς και το Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου.

O Υφυπουργός συναντήθηκε με το Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού και τη Διευθύντρια Τμήματος Νευρογενετικής Καθ. Κυπρούλα Χριστοδούλου. Ο κ. Φυλακτού ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και συγκεκριμένα για τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρει το Ινστιτούτο, τα πρωτοποριακά ερευνητικά προγράμματα που διεκπεραιώνονται στο Ινστιτούτο και τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του Ινστιτούτου, στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και βιοϊατρικών επιστημών. Επεσήμανε τη σημαντικότητα των τριών αυτών τομέων-πυλώνων και πως αυτοί λειτουργούν συνδυαστικά, δίνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς τους ασθενείς.

Ο Υφυπουργός από την πλευρά του αναφέρθηκε στην ιατρική εκπαίδευση της χώρας του και στους τομείς έρευνας και εκπαίδευσης στους οποίους υπάρχει μεγάλη δραστηριοποίηση, τομείς κοινού ενδιαφέροντος με τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου. Στη βάση αυτού, συζητήθηκαν διάφοροι τομείς συνεργασίας τόσο για ερευνητικές όσο και για ακαδημαϊκές δραστηριότητες. Ο Υφυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και εξέφρασε έντονη επιθυμία για πιθανή συνεργασία μεταξύ Ιδρυμάτων και Πανεπιστημίων του Ιράν και τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου/Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έπειτα από αμοιβαίες επισκέψεις.

Τέλος, ο Υφυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του Ινστιτούτου.

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


138