Ενημέρωση για το χειρισμό της υπόθεσης Πανεπιστημίου Κύπρου ζήτησε ο Αρχηγός της Αστυνομίας


 Έκθεση ενημέρωσης γύρω από το χειρισμό της υπόθεση που διερευνούσε το ΤΑΕ Αρχηγείου για τις παρατυπίες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, έχει ζητήσει ο Αρχηγός Αστυνομίας, όπως αποκάλυψε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου.

Στο περιθώριο επίσκεψης του στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και συνομιλώντας με δημοσιογράφους για το γεγονός ότι οι έρευνες για το ΤΕΠΑΚ έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και έχουν φέρει αποτελέσματα, σε αντίθεση με τις έρευνες που έγιναν από το ΤΑΕ Αρχηγείου για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο κ.Νικολάου ανέφερε πως ο Αρχηγός Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, έχει ζητήσει έκθεση για να ενημερωθεί γύρω από τον τρόπο που οι ανακριτές χειρίστηκαν την υπόθεση.
Νωρίτερα σε δηλώσεις του, ο Ιωνάς Νικολάου έδωσε συγχαρητήρια στην ανακριτική ομάδα και στην αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης του ΤΕΠΑΚ.
"Είναι επιτυχία σίγουρα της Αστυνομίας το γεγονός ότι σε αυτή την πολύ σοβαρή υπόθεση - η οποία μάλιστα είχε αρχίσει παλαιότερα από παρόμοιο σκάνδαλο το οποίο παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και φαίνεται ότι τελικά υπάρχει μια διασύνδεση μεταξύ των δυο - υπήρξε μια πλήρης διερεύνηση και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα", είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.
Γι αυτό, συνέχισε, "αξίζει συγχαρητήρια στην ομάδα η οποία ασχολήθηκε και στην αστυνομική διεύθυνση και στην ηγεσία της αστυνομίας, η οποία βοήθησε ή καθοδήγησε αυτήν την υπόθεση".
Κληθείς να σχολιάσει γιατί δεν τελεσφόρησαν οι έρευνες από πλευράς ΤΑΕ Αρχηγείου για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο κ.Νικολάου αφού υπέδειξε πως οι έρευνες γίνονται πάντοτε υπό την καθοδήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, ανέφερε "δεν νομίζω ότι είμαι ο κατάλληλος δεν μπορώ να πω οτιδήποτε, γιατί δεν υπήρξε τότε κατάληξη ή ποια ήταν η κατάληξη".
Επεσήμανε ακόμη ότι  "δεν θα πρέπει να ασχολούμαστε πάντοτε με ένα σημείο το οποίο ουσιαστικά αποτελεί αντικείμενο συζήτησης" και πως "θα πρέπει να βλέπουμε τη σημερινή πραγματικότητα, να την αξιολογούμε και το πόσο ουσιαστικά κάθε φορά προχωρούμε προς τη βελτίωση, στην αποδοτικότερη αντιμετώπιση των διαφόρων ζητημάτων".
 

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


79