Ενισχύουν τη συνεργασία τους το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας


Αναβαθμισμένη είναι από σήμερα η στρατηγική συνεργασία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, του μοναδικού πανεπιστημίου που προσφέρει αποκλειστικά εξ αποστάσεως σπουδές, και του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Φώτη Φωτίου, σε θέματα στήριξης των Κυπρίων της διασποράς. Σταθερά προσηλωμένο στην ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών προς όφελος της κοινωνίας, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) υπέγραψε νέο πλαίσιο συνεργασίας με το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας με κύριο στόχο την υλοποίηση σειράς πρωτοβουλιών και δράσεων σε θέματα στήριξης των αποδήμων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, σε ό,τι αφορά τη γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό. Η υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης έγινε σήμερα, 11 Ιουλίου 2019, στα γραφεία του ΑΠΚΥ από τον Πρύτανη, Καθηγητή Σωκράτη Κάτσικα, και τον Επίτροπο Προεδρίας, κ. Φώτη Φωτίου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΑΠΚΥ, κ. Χαράλαμπος Προύντζος.

Ο Επίτροπος, κ. Φωτίου, σημείωσε ότι «Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες και υποστηρικτές του Γραφείου του Επιτρόπου στην προσπάθεια να κρατηθεί η διασπορά, ιδιαίτερα η νέα γενικά, κοντά στις ρίζες της, τη γλώσσα, την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας. Αυτό γίνεται εφικτό μέσα από τα εξ αποστάσεως προγράμματα που προσφέρει το ΑΠΚΥ στους Κύπριους απόδημους, σε θέματα ιστορίας της Κύπρου, αλλά και εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας». Ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ, Καθηγητής Σ. Κάτσικας, υπογράμμισε τη σημασία της περαιτέρω ενδυνάμωσης της ήδη γόνιμης, τα τελευταία χρόνια, σύμπραξης με το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας για τη στήριξη των Κυπρίων αποδήμων, σημειώνοντας ότι είναι καθήκον του ΑΠΚΥ να θέτει την τεχνογνωσία και τις υποδομές του προς όφελος της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, το ΑΠΚΥ χορηγεί μία υποτροφία για πλήρη φοίτηση προς τέκνο εγκλωβισμένων γονέων. Την υποτροφία αυτή, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, έλαβε η Λουκία Κοτσιεκκά, παιδί εγκλωβισμένων γονέων στο Ριζοκάρπασο,η οποία θα φοιτήσει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα  «Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μεταξύ άλλων, το μνημόνιο συνεργασίας του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου προνοεί τη διεύρυνση της συνεργασίας με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και την Παγκόσμια Οργάνωση Νέων Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), τη συνδιοργάνωση και υλοποίηση εκδηλώσεων σε θέματα που αφορούν τομείς κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και την υλοποίηση κοινωφελών δράσεων στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των δύο Φορέων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










219