Ενώπιον Κακουργιοδικείου παραπέμφθηκαν οι επτά για τις ατασθαλίες στο ΤΕΠΑΚ (2)


Παραπέμφθηκαν σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 29 Νοεμβρίου, τα επτά φυσικά πρόσωπα και μια εταιρεία που κατηγορούνται για τις ατασθαλίες στα ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ.
Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει συνολικά 306 κατηγορίες για 15 αδικήματα που διαπράχθηκαν σε ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ, της περιόδου 2008- 2015, με την 57χρονη πρώην υπεύθυνη Λειτουργό Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ, να θεωρείται ως η "εγκέφαλος" πίσω από την όλη υπόθεση.
Οι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα, με εγγύηση ακίνητη περιούσια που να καλύπτει το ποσό της εγγύησης , να παραδώσουν όλα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, να παρουσιάζονται δυο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό της επιλογής τους και το όνομα τους να τοποθετηθεί στο stop list.
Η εγγύηση για την 57χρονη καθορίστηκε στις 100 χιλιάδες ευρώ, όπως και για τον 41χρονο καθηγητή του ΤΕΠΑΚ. Για το γιο της και τη νύφη της 57χρονης, η εγγύηση καθορίστηκε στις 20,000 ευρώ, για τον 41χρονο ιδιοκτήτη εταιρείας στις 50,000, ενώ για τους δυο Ανώτερους Διοικητικούς Λειτουργούς του Πανεπιστημίου Κύπρου το ποσό της εγγύησης καθορίστηκε στις 20,000 και 40,000 ευρώ.
Ο δικηγόρος του 41χρονου ιδιοκτήτη εταιρείας ζήτησε όπως επιτραπεί στον πελάτη του να πραγματοποιεί ταξίδια σε ευρωπαϊκές χώρες, καθώς όπως ανέφερε δραστηριοποιείται στον τομέα της πληροφορικής και πρέπει να μεταβαίνει στο εξωτερικό για συμβόλαια και έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το δικαστήριο δεν ενέκρινε το αίτημα, υποδεικνύοντας πως ο κατηγορούμενος διατηρεί το δικαίωμα να υποβάλει σχετικό αίτημα στο δεδομένο χρόνο που θα προκύψει ανάγκη για μετάβαση του στο εξωτερικό.
Σε σχέση με τα υπόλοιπα πρόσωπα που είχαν συλληφθεί και αφέθηκαν ελεύθερα από την περασμένη εβδομάδα, αυτά αναμένεται ότι θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας.
 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










168