Έντονες αντιδράσεις στο ΥΠΠ για την υπογραφή μνημονίου με το ΑΠΚΥ από τον Κυπρ. Λούη


Το θέμα τίθεται ενώπιον του Yπουργού Παιδείας τη Δευτέρα

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφoρίες του Paideia-News, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στις τάξεις του Υπουργείου Παιδείας η ενέργεια του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του ΥΠΠ Κυπριανού Λούη να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η είδηση που δημοσίευσε και το Paideia-News με τίτλο «Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του ΥΠΠ ενώνουν δυνάμεις» έγινε θέμα συζητήσεων με μέγα ερώτημα: Είχε το δικαίωμα ο κ. Λούης να υπογράψει τέτοιο μνημόνιο ή όχι; Ή μήπως αυτό έγινε καθ’ υπέρβασιν εξουσίας;
Μια μερίδα αξιωματούχων στο Υπουργείο και όχι μόνο, υποστήριζαν  ότι η υπογραφή του μνημονίου δεν είναι νόμιμη αφού όπως πρόσθεταν, κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει μόνο ο Υπουργός και η Γενική Διευθύντρια.
Πάντως, πληροφορίες από το περιβάλλον του Διευθυντή Μέσης τον φέρουν να υποστηρίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει με βάση τα σχέδια υπηρεσίας. Επίσης ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι η υπογραφή του μνημονίου εμβαθύνει τις σχέσεις του ΥΠΠ με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ότι συμπληρώνει και ενισχύει την εκπεφρασμένη πολιτική του Υπουργού Παιδείας
Οι ίδιες πληροφορίες του Paideia-News αναφέρουν ότι το θέμα έχει ζητηθεί να συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα όταν επιστρέψει από τη Βιέννη ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.Πάντως ένα από τα σενάρια και αιτήματα που υπάρχουν είναι η ακύρωση της συμφωνίας και υπογραφή της με διαφοροποιημένο-αναβαθμισμένο περιεχόμενο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











138