Εντυπωσιακή η προσέλευση του κοινού στη «Ματιά του… Ερευνητή»


Χιλιάδες άτομα, μικροί και μεγάλοι, έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση «Με τη Ματιά του… Ερευνητή» η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) σε συνεργασία με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και άλλους φορείς του τόπου.

Στα τριάντα πέντε περίπτερα που στελεχώθηκαν με ερευνητές από Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και καινοτόμες επιχειρήσεις, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε διαδραστικές ερευνητικές δραστηριότητες και να ενημερωθούν στο πλαίσιο μιας εορταστικής ατμόσφαιρας για επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα και ιδιαίτερα για τα κυπριακά επιτεύγματα στον τομέα. Παρουσιάστηκαν δραστηριότητες από ένα ευρύ πεδίο θεμάτων όπως η ρομποτική, το διάστημα, το περιβάλλον, οι υδάτινοι πόροι, η γεωργία, τα ορυκτά, η γενετική, η βιολογία, η νευροεπιστήμη, και η γλωσσική ανάπτυξη.

«Η προσέλκυση του κοινού ήταν και φέτος πολύ εντυπωσιακή» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΙΠΕ, Δρ Βασίλειος Τσάκαλος, προσθέτοντας ότι «το ενδιαφέρον για την έρευνα και την καινοτομία αυξάνεται κάθε χρονιά». Παράλληλα, σημείωσε ότι «στόχος της εκδήλωσης είναι «η ενίσχυση της δημόσιας εικόνας των ερευνητών και του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν στην κοινωνία και την οικονομία, καθώς και η ενθάρρυνση νέων ατόμων να ακολουθήσουν επαγγελματική σταδιοδρομία στην έρευνα, την επιστήμη και την τεχνολογία».

Ιδιαίτερη επιτυχία, σημείωσε ο διαγωνισμός «S-Factor», κατά τον οποίο μαθητές γυμνασίων και λυκείων παρουσίασαν, με πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο, επιστημονικά φαινόμενα, μπροστά στο κοινό.

Η εκδήλωση αποτελούσε την κορύφωση των δράσεων της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας, που διοργανώνει το ΙΠΕ υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη στο πλαίσιο των προσπαθειών του ΙΠΕ για δημιουργία κουλτούρας έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο μέσα από την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και άλλων ενδιαφερόμενων μερών.

Χορηγοί Επικοινωνίας της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας 2014 ήταν το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










113