Επ. Συμβασιούχων Εκτάκτων Αντικαταστατών Μέσης προς μόνιμους: Μην αποδέχεστε πίστωση ωρών


H Επιτροπή Συμβασιούχων Εκτάκτων Αντικαταστατών Μέσης Εκπαίδευσης  με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές περίοδοι για διορισμό νέων εκπαιδευτικών, αλλά αντί να διορίζονται νέοι συνάδελφοι, προτιμάται η τακτική της πίστωσης ωρών σε μόνιμους συνάδελφους». Επίσης καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην αποδέχονται πίστωση ωρών.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή:

« Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και ενώ οι αρμόδιοι διατυμπανίζουν ότι τα σχολεία είναι πλήρως στελεχωμένα, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι τα γεγονότα δεν είναι έτσι ακριβώς.

Σε πάρα πολλά σχολεία, για όλους σχεδόν τους κλάδους, υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές περίοδοι για διορισμό νέων εκπαιδευτικών, αλλά αντί να διορίζονται νέοι συνάδελφοι, προτιμάται η τακτική της πίστωσης ωρών σε μόνιμους συνάδελφους. Επιπλέον, η πρόωρη αφυπηρέτηση μόνιμων συναδέλφων, έχει δημιουργήσει επιπλέον ανάγκες, τόσο σε επίπεδο διδακτικού προσωπικού, όσο σε επίπεδο διοίκησης σχολείου, οι οποίες παραμένουν επίσης ακάλυπτες.

Μάλιστα, φημολογείται ότι οι ανάγκες που ακόμη υπάρχουν στην Εκπαίδευση θα καλυφθούν από ωρομίσθιους. Αν αυτό όντως αληθεύει, θεωρούμε ότι εκτός από απαράδεκτη πρακτική από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και ΕΕΥ, είναι και ΠΑΡΑΝΟΜΗ!

Καλούμε τους συνάδελφους να μην αποδέχονται πίστωση ωρών, αφού με αυτό τον τρόπο στερούν το δικαίωμα εργασίας σε νέους συναδέλφους. Επίσης ζητούμε από τους συναδέλφους αντικαταστάτες, να καταγγείλουν στην Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ αλλά και στην Επιτροπή Συμβασιούχων Εκτάκτων Αντικαταστατών Μέσης, περιπτώσεις σαν και αυτές που αναφέρουμε. Να σημειωθεί ακόμη ότι είναι ριψοκίνδυνη τακτική για μελλοντικές απόπειρες αλλαγών στο διδακτικό χρόνο των εκπαιδευτικών.

Τέλος, ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να μας ενημερώσει για νέες ενέργειες που έχει προωθήσει, που θα συμβάλουν  στην μείωση των αδιόριστων εκπαιδευτικών, στους κλάδους που εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα. Υπομονετικά αναμένουμε να γίνουν διορισμοί και υπενθυμίζουμε τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Παιδείας ότι συνεχίζονται να γίνονται προσπάθειες, έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός των αδιόριστων».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










135