Επ. Συμβασιούχων και Εκτάκτων Μέσης: Ανησυχούμε ότι θα παρασυρθούμε σε ένα αόριστο διάλογο


Η Επιτροπή Συμβασιούχων και Εκτάκτων Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση κατά της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ  κατηγορώντας την ότι «όχι μόνο έχει ξεφύγει από τα συμφωνηθέντα της ΠΣΓΑ, αλλά έχει αποδεχθεί την έναρξη διαλόγου μόνο με την παρουσία του προέδρου και του γραμματέα, κατά παράβαση του καταστατικού της Οργάνωσης». Επίσης σημειώνει ότι «ο Υπουργός Παιδείας έχει αρχίσει ένα διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις πάνω σε παντελώς λανθασμένη βάση».

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες εξελίξεων οι οποίες αφορούν άμεσα τους εκπαιδευτικούς που είτε εργάστηκαν είτε συνεχίζουν να εργάζονται στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης. Είναι με λύπη μας που διαπιστώνουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας έχει αρχίσει ένα διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις πάνω σε παντελώς λανθασμένη βάση. Ασφαλώς δεν τασσόμαστε εναντίον του διαλόγου, αλλά πιστεύουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται δημιουργεί ερωτήματα, κυρίως λόγω της έλλειψης διαφάνειας. Είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ανεξήγητη η επιμονή του Υπουργού να διεξάγει το διάλογο αυτό με δύο μόνο άτομα από κάθε οργάνωση και χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των άμεσα επηρεαζόμενων. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι να μην υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την κατεύθυνση που παίρνει το θέμα. Αντίθετα, βρισκόμαστε εν μέσω ενός ομιχλώδους τοπίου όπου οι πληροφορίες είναι αντιφατικές. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το θέμα του τριαντάμηνου, το οποίο τέθηκε στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και θεωρείται σήμερα κομβικής σημασίας αλλά χωρίς να γνωρίζουμε με ποιο τρόπο θα εφαρμοστεί.

Απευθυνόμαστε επίσης στην εκπαιδευτική μας οργάνωση, που μας εκπροσωπεί στη διαδικασία αυτή, και την καλούμε να σεβαστεί τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στην ΠΣΓΑ, σύμφωνα με τις οποίες δεσμεύονταν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας ότι αν δεν δοθεί γραπτώς από τον Υπουργό μια νέα πρόταση που θα λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα της συνάντησης στο Προεδρικό,  τότε θα αρνούνταν να εισέλθουν στον οποιοδήποτε διάλογο. Η δέσμευση αυτή με την πάροδο του χρόνου αλλοιώθηκε και μετατράπηκε σε δέσμευση για αποχώρηση από τη συνάντηση με τον υπουργό αν δεν δοθούν οι πιο πάνω προτάσεις γραπτώς. Συγχρόνως, η ηγεσία της οργάνωσής μας, μας διαβεβαίωνε ότι κανένας διάλογος δεν πρόκειται να διεξαχθεί στην πρώτη αυτή συνάντηση και ότι απλά αποστέλλεται μια αντιπροσωπεία για να παραλάβει τις όποιες προτάσεις δοθούν. Δεν μας προκαλεί εφησυχασμό η νέα προσέγγιση του Υπουργού να μην απορρίπτει τις όποιες προτάσεις του γίνονται, από τη στιγμή που αυτές δεν υιοθετούνται σε μια γραπτή πρόταση, αντίθετα μας προκαλεί την ανησυχία ότι θα παρασυρθούμε σε ένα αόριστο διάλογο που δεν διασφαλίζει εκ των προτέρων τις ελάχιστες προϋποθέσεις που η ίδια η ΟΕΛΜΕΚ έθεσε.

Για τους πιο πάνω λόγους, ως Επιτροπή Συμβασιούχων και Εκτάκτων καθηγητών, δεν θεωρούμε τον διάλογο αυτό ούτε παραγωγικό ούτε εποικοδομητικό έως ότου μετατραπούν οι όποιες φημολογίες σε γραπτές προτάσεις. Παράλληλα,  εκφράζουμε την έντονή μας ανησυχία για το γεγονός ότι η ΟΕΛΜΕΚ όχι μόνο έχει ξεφύγει από τα συμφωνηθέντα της ΠΣΓΑ, αλλά έχει αποδεχθεί την έναρξη διαλόγου μόνο με την παρουσία του προέδρου και του γραμματέα, κατά παράβαση του καταστατικού της οργάνωσης. Για την περαιτέρω συζήτηση των πιο πάνω, θα επιδιώξουμε συνάντηση με τη γραμματεία της οργάνωσης».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










178