Επ.. Δικαιωμάτων Παιδιού: Tα παιδιά έχουν δικαίωμα μέσα από το σχολείο να αποκτήσουν όσα χρειάζονται


 

 

 Την ευχή ότι η νέα σχολική χρονιά θα είναι για τον κάθε μαθητή και την κάθε μαθήτρια "δημιουργική και ευχάριστη, πλούσια σε εμπειρίες και συναισθήματα, και γεμάτη με γνώσεις", εκφράζει η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, σημειώνοντας ότι το σχολείο προσφέρει την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα σημαντικό ανθρώπινο δικαίωμα, το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Σε μήνυμά της με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015, η κ. Κουρσουμπά σημειώνει ότι τα παιδιά έχουν δικαίωμα μέσα από το σχολείο να αποκτήσουν όσα χρειάζονται, ώστε, μεγαλώνοντας, να λειτουργούν αυτόνομα, ως δημοκρατικοί και υπεύθυνοι πολίτες, που γνωρίζουν και διεκδικούν τα δικαιώματά τους και σέβονται τις υποχρεώσεις τους.

"Για να τα πετύχετε όλα αυτά, το σχολείο θα πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά, να είναι παιδοκεντρικό και να σέβεται και να προωθεί τα δικαιώματά σας. Είμαι βέβαιη ότι, όσες και όσοι εργάζονται στο χώρο της εκπαίδευσης, θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να συμβάλουν σε αυτό. Σας διαβεβαιώνω ότι προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται και οι δικές μου παρεμβάσεις και δράσεις", αναφέρει η κ. Κουρσουμπά.

Προσθέτει ότι "για να πραγματοποιήσετε, όμως, το δικαίωμά σας στην εκπαίδευση, χρειάζεται και η δική σας προσπάθεια, η δική σας θέληση και καλή διάθεση, χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο και κόπο, να είστε αισιόδοξοι, ευρηματικοί και δημιουργικοί, και έτσι μπορείτε να καταφέρετε ακόμη κι εκείνο που αρχικά θα σας φαίνεται ακατόρθωτο".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










191