Επισκέψεις της Επιτρ. Παιδείας στο Δημοτικό Λυκαβητου και στο Λύκειο Δασούπολης


Σε δηλώσεις του, μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε ως επικεφαλής της Επιτροπής Παιδείας στο Δημοτικό Σχολείο Λυκαβητού, ο κ. Τορναρίτης είπε πως «το κάθε ευρώ του Κύπριου φορολογούμενου πολίτη πρέπει να δίδεται και να τοποθετείται με τρόπο τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να μας κάνει στο τέλος της ημέρας υπερήφανους».
Είπε πως αύριο η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας έχει προσκαλέσει τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργο Δημοσθένους σε συνεδρία, κατά την οποία θα τοποθετηθούν οι βάσεις για τη νέα σχολική χρονιά, οι βάσεις για τα νομοθετήματα που θα απασχολήσουν την Επιτροπή Παιδείας.
Όπως ανέφερε ο κ. Τορναρίτης, «είναι κρίσιμη η χρονιά που περνούμε ως Κύπρος και ως οικονομία και θεωρώ ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε σε αυτό που ονομάζεται οικονομική ανόρθωση και για να το επιτύχουμε πρέπει πάνω από όλα να πετύχουμε το στόχο, που όλοι έχουμε θέσει, αυτόν της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και της εκπαιδευτικής αναμόρφωσης».
«Εμείς ως Επιτροπή Παιδείας το έχουμε δηλώσει επανειλημμένως και θα το τηρήσουμε στην πράξη. Θα συνεργαστούμε και θα προσπαθήσουμε να γίνουμε συμμέτοχοι σε ότι θετικό κατατίθεται από την πλευρά της Κυβέρνησης σε σχέση με τα εκπαιδευτικά πράγματα του τόπου. Είτε αυτό ονομάζεται αναλυτικά προγράμματα, είτε αξιολόγηση των εκπαιδευτηρίων και των εκπαιδευτικών, είτε επιμόρφωση, είτε κατάλογος διοριστέων», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Σχολείο του Πύργου Τηλλυρίας, ο κ. Τορναρίτης είπε: «Το Δημοτικό Σχολείο του Πύργου παραμένει εδώ και δύο μέρες κλειστό, λόγω προβλήματος που θέτουν οι γονείς του σχολείου σε σχέση με το διορισμό ενός ακόμη δασκάλου. Εχω παρακαλέσει τους εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσουν τάχιστα στο διορισμό του συγκεκριμένου δασκάλου».

Ο κ. Λουκαϊδης

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μια καλή και παραγωγική χρονιά και σημείωσε ότι η καινούργια σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς σε ό,τι αφορά την έγκαιρη και επαρκή στελέχωση, την παραλαβή των βιβλίων και γενικά την προετοιμασία για να ξεκινήσουν τα σχολεία στις ομαλότερες δυνατές συνθήκες, χωρίς με αυτό να σημαίνει ότι δεν παρουσιάζονται μικροπροβλήματα και αδυναμίες.
«Αυτή η χρονιά», είπε, «είναι καθοριστική και σημαδιακή, γιατί ξεκινά η εφαρμογή των νέων αναλυτικών προγραμμάτων στη Δημοτική εκπαίδευση, γεγονός που κατ’ εμάς συνιστά μια επαναστατική αλλαγή, που θα επηρεάσει καθοριστική τη δημόσια εκπαίδευση του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες».
Πρόσθεσε πως «αυτό το σημαντικό εγχείρημα πιστεύουμε ότι ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις, για να στεφθεί με επιτυχία που τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη ως κοινωνία».
Επίσης, ανέφερε πως για την Επιτροπή Παιδείας είναι αναγκαίο όπως το Υπουργείο Παιδείας προχωρήσει τάχιστα στην ολοκλήρωση του διαλόγου για άλλα μεγάλα κεφάλαια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Το πρώτο, είπε, είναι η ολοκλήρωση του διαλόγου για τη διαμόρφωση των νέων ωρολογίων και αναλυτικών προγραμμάτων για την ανώτερη βαθμίδα της Μέσης Εκπαίδευσης και το δεύτερο αφορά την ολοκλήρωση του διαλόγου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου.
Αναφέρθηκε στην ανάγκη να προωθηθεί και να ολοκληρωθεί ο διάλογος για τον εκσυγχρονισμό του καταλόγου διοριστέων, προσθέτοντας πως «υπάρχουν ανοικτά θέματα στα πλαίσια της μεταρρύθμισης, τα οποία το Υπουργείο έχει την ευθύνη να ολοκληρώσει το διάλογο και έχοντας υπόψη ότι υπάρχει θέληση και βούληση να υποστηριχτεί αυτή η προσπάθεια ευρύτερα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










503