Επιστολή Δημοσθένους προς Νικόλα. "Θα πληγεί καίρια η ομαλή λειτουργία των σχολείων"


Μέχρι σήμερα, ο υπουργός Παιδείας προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους για το πρόβλημα. Στην επιστολή όμως απευθύνει εναγώνια έκκληση για εξαίρεση της παιδείας από το σχετικό νόμο επειδή, όπως αναφέρει, η εφαρμογή του «θα πλήξει καίρια την ομαλή λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης».

Αναφέρει στην επιστολή του ο Υπουργός Παιδείας:

«Αναφέρομαι στο trio πάνω θέμα και σας παρακαλώ όπως προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να αρθεί η απαγόρευση των Άρθρων 16 και 17 του ττερί Προϋπολογισμού του 2012 Νόμος του 2011 (Ν.53(Π)/2011), σύμφωνα με τα οποία απαγορεύεται η πρόσληψη πρόσθετων έκτακτων υπαλλήλων και αναστέλλεται η πλήρωση θέσεων

πρώτου διορισμού, αντίστοιχα Εν όψει των προνοιών του άρθρου 16 η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας αποφάσισε ήδη να μην προβαίνει σε έκτακτους διορισμούς για αναπλήρωση των κενών που δημιουργούνται με πρόωρες αφυπηρετήσεις εκπαιδευτικών λειτουργών και επίσης να μην διορίζει αντικαταστάτες λόγω προσωρινής απουσίας εκπαιδευτικών λειτουργών.

2.. Υπό το φως των τπο πάνω, παρακαλώ όπως προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για εξασφάλιση της προβλεπόμενης από το Νόμο εξαίρεσης, ώστε να μπορεί η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να προβαίνει σε έκτακτους διορισμούς και αντικαταστάσεις κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους. Η εφαρμογή των υπό αναφοράν άρθρων του περί Προϋπολογισμού Νόμου στη Δημοσία Εκπαιδευτική Υπηρεσία θα πλήξει καίρια την ομαλή λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και καθιστά την εξασφάλιση της απαιτουμένης εξαίρεσης απόλυτα επιτακτική και επείγουσα.

3. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε άλλο χρειασθεί».

Για να δείτε την εγκύκλιο ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










154