Επιτρ. Συμβασιούχων και Εκτάκτων Μέσης: Αναμένουμε το αυτονόητο κύριε Πρόεδρε


Η Επιτροπή Συμβασιούχων και Εκτάκτων Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της ενόψει της σημερινής (Τρίτης) συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προειδοποιεί ότι  οτιδήποτε άλλο εκτός από την πλήρη εξαίρεση από το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, δεν θα γίνει αποδεκτό και θα μας οδηγήσει στη λήψη δυναμικών μέτρων. Αναφέρει στην ανακοίνωση της η Επιτροπή:

«Ως  Επιτροπή Συμβασιούχων και Εκτάκτων Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης , αρχικά θα θέλαμε να εκφράσουμε την ελπίδα πως το αποτέλεσμα της συνάντησης των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον ΠτΔ την ερχόμενη Τρίτη θα είναι θετικό ώστε να επανέλθει η ηρεμία στο χώρο και να μπορέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να εγκύψουν πάνω στα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν την Δημόσια Παιδεία του τόπου. Χαιρετίζουμε τη συνάντηση στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο και αναμένουμε ότι το αυτονόητο θα γίνει πραγματικότητα.  Αναμένουμε πως θα γίνει κατανοητή  η ανάγκη εξαίρεσης των εκπαιδευτικών με υπηρεσία -συμβασιούχων, εκτάκτων και αντικαταστατών- για όλους εκείνους τους λόγους που έχουν αναλυθεί ενδελεχώς εδώ και δύο μήνες και έχουν γίνει κατανοητοί από όσους πολιτεύονται  έχοντας κατά νου ότι βασική αρχή είναι η μη θυματοποίηση κανενός για χάρη οποιονδήποτε συμφερόντων ή πολιτικών επιδιώξεων.

Επιπρόσθετα θα θέλαμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας για την απουσία από τη συνάντηση εκπροσώπου των άμεσα ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών. Θεωρούμε ότι μια τέτοια παρουσία θα ήταν ευεργετική από κάθε άποψη. Εκφράζουμε τη στήριξη μας στην ΟΕΛΜΕΚ, την συνδικαλιστική μας οργάνωση, και αναμένουμε όπως παραμείνει στη δέσμευση της ενώπιων όλων των συναδέλφων για πλήρη εξαίρεση από το οποιοδήποτε σύστημα όλων όσων προαναφέραμε.

Τέλος, δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οτιδήποτε άλλο εκτός από την πλήρη εξαίρεση δεν θα γίνει αποδεκτό από εμάς και θα μας οδηγήσει στη λήψη δυναμικών μέτρων. Μέτρα που κάποιοι μας αναγκάζουν να πάρουμε αφού νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας».

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


59