Επιτρ. Συμβασιούχων και Εκτάκτων Μέσης: Διασφάλιση σημαίνει μόνο τη σαφή εξαίρεση από το νέο σύστημα


«Διασφάλιση δεν σημαίνει προβάδισμα κάποιων μορίων στο νέο σύστημα, ούτε επιμήκυνση της μεταβατικής περιόδου, αλλά μόνο η σαφής εξαίρεση από το νέο σύστημα».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Συμβασιούχων και Έκτακτων Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, με αφορμή τις χθεσινές αλλαγές που ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος στο σχέδιό του για πρόσληψη εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία. Επίσης καλεί τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις τους   

«Η χθεσινή συνεδρία του Συμβουλίου Παιδείας, ανέδειξε για ακόμα μια φορά, δυστυχώς, την εμμονή του κ. Κενεβέζουνα επιβάλει ένα νέο σχέδιο διορισμών χωρίς την προηγούμενη εξαίρεση από αυτό όλων όσοι υπηρετούν τα τελευταία χρόνια την παιδεία.

Έχουν γίνει αμέτρητες συζητήσεις με όλους τους φορείς για το νέο σχέδιο, στις οποίες διαφάνηκε η συμφωνία όλων ότι είναι αδιανόητο να υπάρξει νέο σύστημα διορισμών χωρίς να διασφαλιστούν πρώτα όσοι υπηρετούν σήμερα την εκπαίδευση. Διασφάλιση όμως, δεν σημαίνει προβάδισμα κάποιων μορίων στο νέο σύστημα, ούτε επιμήκυνση της μεταβατικής περιόδου, αλλά μόνο η σαφής εξαίρεση από το νέο σύστημα. Αυτό το γνωρίζει καλά ο κ. Κενεβέζος και η εμμονή του να παρακαθίσουμε σε εξετάσεις μόνο υποψίες για τα πραγματικά κίνητρα του μας δημιουργούν.

Η χθεσινή συνεδρία ανέδειξε επίσης κάποιες παλινδρομήσεις στις θέσεις κάποιων κομμάτων. Ζητήσαμε από τα κόμματα τις επίσημες θέσεις τους για το πώς αντιλαμβάνονται τον όρο «διασφάλιση». Έχουμε λάβει απαντήσεις μόνο από το κίνημα Οικολόγων και το ΑΚΕΛ οι οποίες μας άφησαν ικανοποιημένους. Από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ ακούστηκαν πολλές φορές απόψεις προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά καμιά επίσημη ξεκάθαρη θέση. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι το μόνο κόμμα το οποίο δεν έδωσε ή δεν δημοσιοποίησε την επίσημη θέση που όφειλε να στείλει στον Υπουργό Παιδείας. Αρκετοί βουλευτές, όπως ο κ. Τορναρίτης και ο κ. Θεμιστοκλέους , προς τιμήν τους, εξέφρασαν δημόσια την κατηγορηματική τους θέση ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν όλοι όσοι εργάζονται σήμερα στην εκπαίδευση. Αντίθετα, ο κ. Τάσου ο οποίος είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια ενώ στην χθεσινή συνεδρία τοποθετήθηκε αρνητικά στο επίμαχο θέμα της εξαίρεσής μας. Καλό θα ήταν ο ΔΗ.ΣΥ, αν πράγματι όπως υποστηρίζει ο κ. Τορναρίτης, είναι υπέρ της εξαίρεσης μας, να βγει με μια επίσημη ανακοίνωση να το πει. Το ίδιο φυσικά αναμένουμε και από το ΔΗ.ΚΟ και την ΕΔΕΚ.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, Υπουργοί και λοιποί πολιτικοί που καλώς ή κακώς αποφασίζετε για τις μοίρες μας. Σταματήστε πλέον να παίζετε με την υπομονή μας. Διαχειρίζεστε με τις αποφάσεις σας τις ζωές εκατοντάδων οικογενειών. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η εφαρμογή ενός νέου συστήματος προσλήψεων χωρίς την προηγούμενη διασφάλιση όσων επηρεάζονται από το προηγούμενο σύστημα τους αδικεί κατάφορα. Κάναμε υπομονή μέχρι να διοριστούμε, κάναμε υπομονή όταν, χωρίς καμιά δικαιολογία, παγοποιήσατε τις μονιμοποιήσεις, κάναμε υπομονή μέχρι να καταλάβετε για ποιο λόγο φωνάζουμε, κάναμε υπομονή μέχρι ο κ. Κενεβέζος να αναθεωρήσει το σχέδιο του. Η υπομονή όμως έχει τα όρια της. Η ενδεχόμενη στάση εργασίας στις 11 του Δεκέμβρη θα είναι μόνο η αρχή για μια σειρά από δυναμικά μέτρα».

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter14