Επιτροπή Συμβασιούχων και Εκτάκτων Καθηγητών Μέσης: Ο αγώνας μας συνεχίζεται


Η Επιτροπή Συμβασιούχων και Εκτάκτων Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης,  χαιρετίζει  την ανακοίνωση από την EEY των 263 μονίμων διορισμών στη Δημόσια Μέση Γενική Εκπαίδευση «γιατί με αυτό τον τρόπο διορθώνεται, εν μέρει, η αδικία σε βάρος εκατοντάδων συναδέλφων μας που υπηρετούν στα σχολεία για αρκετά χρόνια». Η συγκεκριμένη  απόφαση προσθέτει, «αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας ως Επιτροπή αλλά επιβραβεύει  την δυναμική αντίδραση όλων των συναδέλφων τους τελευταίους μήνες».

Συνεχίζοντας επισημαίνει τα ακόλουθα:  

«Επιπρόσθετα,  απαιτούμε τη δημοσιοποίηση από μέρους του Υπουργείου των κριτήριων και της φόρμουλας με βάση την οποία καθορίστηκαν οι αριθμοί των μονιμοποιήσεων ανά ειδικότητα, για να υπάρχει διαφάνεια και να μην υπάρχει το αίσθημα της αδικίας κανενός συναδέλφου μας. Για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις στο μέλλον, αλλά και για σκοπούς νομιμότητας και διαφάνειας θεωρούμε απαραίτητη  τη θέσπιση συμφωνημένων κανόνων που να καθορίζουν επακριβώς τον τρόπο υπολογισμού των μόνιμων θέσεων κατά κλάδο.

 Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τα μέλη μας ότι παραμένουμε σε πλήρη εγρήγορση, ταγμένοι στην επιτυχή εκπλήρωση του στόχου μας. Ενός στόχου που δεν είναι τίποτα λιγότερο από την πλήρη διασφάλιση όλων των συναδέλφων μας. Διασφάλιση που σημαίνει αρχικά την πλήρη εξαίρεση από οποιοδήποτε νέο σχέδιο προσλήψεων και τελειώνει με την  μελλοντική μονιμοποίηση όλων.  Αναμένουμε τάχιστα την πλήρωση όλων των υπόλοιπων κενών θέσεων, αφού όλοι πλέον παραδέχονται ότι δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, αλλά και την αποπαγοποίηση των προαγωγών που θα διορθώσει περαιτέρω τις στρεβλώσεις και θα άρει την αδικία.

Έχουμε δυστυχώς αγώνες μπροστά μας και πρέπει να είμαστε όλοι στις επάλξεις. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραμείνουν  σε εγρήγορση και να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες τους. Χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν γίνονται. Αγώνες στους οποίους έχουμε χρέος όλοι να πάρουμε μέρος».

 Καταλήγοντας ενημερώνει τα μέλη της ότι τι Σάββατο 22/2/14 θα πραγματοποιηθεί  η εκλογική συνέλευση  που θα εκλέξει  το νέο συμβουλίου της Eπιτροπής και ταυτόχρονα  θα χαράξει τα επόμενα βήματα του αγώνα μας. Η παρουσία όλων είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










145