Επιτυχία σημείωσε το 3ο Επιστημονικό Συνέδριο του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης


Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 155 συνέδρων από την Κύπρο και το εξωτερικό, διεξήχθη το 3ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης (ΚΕΝ) (http://can.ucy.ac.cy/), που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2013, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.  Οι παρουσιάσεις εστιάζονταν σε ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας, όπως είναι οι διαδικασίες του ανθρώπινου εγκεφάλου (μνήμη, προσοχή, χωροταξική ικανότητα), η δυσλεξία, το bullying και η θυματοποίηση στο σχολικό πλαίσιο, καθώς και μέθοδοι ανάλυσης μετρήσεων νευροαπεικόνισης για την αποκωδικοποίηση των λειτουργιών του ανθρώπινου εγκεφάλου.  

Κύριοι ομιλητές ήταν, ο Δρ Αντρέας Α. Ιωαννίδης – Διευθύνον Σύμβουλος στο AAI Scientific Cultural Services Ltd και ο Δρ. Αθανάσιος Πρωτόπαπας - Αναπληρωτής Καθηγητής Γνωσιακής Επιστήμης στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ακολούθησε παρουσίαση του ερευνητικού έργου φοιτητών και συνεργατών, τόσο του Πανεπιστήμιο Κύπρου, όσο και άλλων Πανεπιστημίων, μέσω posters, τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΕΝ.

Τα προαναφερθέντα θέματα μελετώνται από το ΚΕΝ, για πρώτη φορά στον κυπριακό πληθυσμό. Οι μελέτες αυτές βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη, μέσα από συλλογή δεδομένων για πληθυσμούς με διαφορετικές δυσκολίες και ηλικίες, και ανάπτυξη νέων μεθόδων διερεύνησης, εντοπισμού και διάγνωσης. Απώτερο στόχο αποτελεί η ανάπτυξη προγραμμάτων και τεχνικών βελτίωσης όλων αυτών των δυσκολιών και διαταραχών, καθώς και η συνεισφορά στην κυπριακή κοινωνία. Για περαιτέρω πληροφορίες αποταθείτε στο 22 895190, ή στην ιστοσελίδα του Κέντρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










137