Επιτυχία σημείωσε το Συνέδριο Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας, Αντιμετώπισης Νεανικής Ανεργίας τoυ Π.Κ


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Συνέδριο Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και Αντιμετώπισης της Νεανικής Ανεργίας.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν πέραν των 170 συνέδρων, στην πλειοψηφία τους Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού αλλά και νέοι, άνεργοι και φοιτητές και  εκπρόσωποι από όλους τους κοινωνικούς φορείς.

Το Συνέδριο χαιρέτισαν οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα. Ολυμπία Στυλιανού και κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου αντίστοιχα. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε  και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κ. Χάρης Χαραλάμπους.

Μέσα από τα εργαστήρια του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για αποτελεσματικές πρακτικές τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού (με ειδική αναφορά στη Φινλανδία) και να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με την αναβάθμιση του ρόλου της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας αλλά και την αντιμετώπιση της καλπάζουσας νεανικής ανεργίας.

Στην ολομέλεια του Συνεδρίου καταγράφηκαν συγκεκριμένες εισηγήσεις οι οποίες στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προωθηθούν και επίσημα σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ενώ υπήρχε δέσμευση από όλους για συνεχή παρακολούθηση των θεμάτων αυτών, μέσα από τη σύσταση μιας μόνιμης συντονιστικής επιτροπής.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελείτο από το την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου, την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Οργανισμό Νεολαίας, εκπροσώπους των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, των Εργοδοτικών Οργανώσεων και των Συντεχνιών.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους για την ενεργό συμμετοχή τους στο Συνέδριο, καθώς και το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Euroguidance το οποίο κάλυψε όλες τις δαπάνες του Συνεδρίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










190