Εργαστήρια «Καταλύτης» στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας


Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, διοργάνωσε Εργαστήρια  στο πλαίσιο του μαθήματος Catalyst (καταλύτης) που διάρκεσαν μια βδομάδα και τα παρακολούθησαν  φοιτητές αλλά και απλοί πολίτες.

Τα Εργαστήρια Catalyst είναι κατ’ επιλογήν εντατικά μαθήματα που αλλάζουν κάθε εξάμηνο ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των καθηγητών της Σχολής και των προσκεκλημένων εξειδικευμένων διδασκόντων. O θεσμός λειτουργεί ως εκπαιδευτικός καταλύτης, προσδίδοντας ευελιξία στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα και επιτυγχάνοντας επιτάχυνση και παραγωγική εστίαση της διδακτικής διαδικασίας.

« Με τον πρωτοποριακό θεσμό των Εργαστηρίων, το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Π.Λ., είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε νέες τάσεις έρευνας  και σε καινοτόμες πρακτικές σχεδιασμού  και τεχνολογίας» δηλώνει ο λέκτορας  του Πανεπιστημίου , Μιχάλης Γεωργίου, αρχιτέκτονας,  που ήταν ο συντονιστής των εκδηλώσεων. Κατά την άποψη του  ο θεσμός προσφέρει πρόσθετα κίνητρα και συναρπαστικές ευκαιρίες σε φοιτητές και σε συμμετέχοντες.

Τις τελικές παρουσιάσεις, στο κυρίως κτίριο της Αρχιτεκτονικής του Π.Λ., τις παρακολούθησαν δεκάδες ενδιαφερόμενοι, καθώς οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές  για όλους, φοιτητές και κοινό. «Δίνουμε  μεγάλη σημασία στον θεσμό των Εργαστηρίων , προσθέτει ο Μιχάλης Γεωργίου, «γιατί με αυτό τον θεσμό οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν με έργα όλη τους τη δημιουργικότητα. Είναι δε εντατικά  και μέσα από αυτά προάγονται η συνεργασία και η καινοτομία».

Σε αυτή την περίοδο ( εξάμηνο) παρουσιάστηκαν εξαιρετικές εργασίες από τους καθηγητές Δρ. Στέφανο Αναστασίου , Δρ. Πέτρο Λαπίθη , Άννα Παπαδοπούλου, Αλέξανδρο Ποστεκκή , Μαρία Μπέσσα , Ελένη Μητάκου , Μαρία Ευτύχη  και Ελίνα Παττίχη. Οι εργασίες αυτές είχαν σχέση με την Αρχιτεκτονική χώρου, την Κοινωνική αειφορία, τον Αρχιτεκτονικό σχεδιασμό  με την βοήθεια Υ/Η  και τον σχεδιασμό Συσκευασίας. Τις παρουσιάσεις  τις έκαναν οι καθηγητές, αλλά και οι φοιτητές που μετείχαν στις εργασίες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










147