Έτσι θα διοριστούν οι 140 από τους 180 δασκάλους, νηπιαγωγούς που επηρεάζονται από τη μια ώρα


Οι πιθανότητες να μην εφαρμοστεί από το Σεπτέμβριο η πρόνοια για την αύξηση των ωρών διδασκαλίας  κατά μια,  έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί. Η σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας έγινε για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι για να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για την απόφαση του Υπουργείου να εφαρμοστεί από το Σεπτέμβριο η επιπλέον ώρα  διδασκαλίας. Δεύτερο να καταβληθούν προσπάθειες  απάβλυνσης του προβλήματος που δημιουργείται.

Το  www.paideia-news.com δίνει σήμερα μέσα στο κλίμα  της απαισιοδοξίας που έχει δημιουργηθεί, μια νότα αισιοδοξίας για τη Δημοτική Εκπαίδευση μέσα από έγκυρη, όπως πάντοτε, πληροφόρηση.

Καταρχήν, η εφαρμογή της πρόνοιας για την επιπλέον ώρα από το Σεπτέμβριο θα επηρεάσει 140 δασκάλους, 25 νηπιαγωγούς,  και 15 νηπιαγωγούς της Ειδικής. Το αισιόδοξο σενάριο που υπαρχει σήμερα προνοεί τα εξής.

*45 δάσκαλοι αναμένεται να διοριστούν με βάση την απόφαση του Υπουργικού για μείωση των ωρών του υπεύθυνου τμήματος. Όπως αρμόδια πηγή δήλωσε στο paideia-news.com, η Τρόικα δεν έχει υπεισέλθει σε θέματα πολιτικών αποφάσεων της Κυβέρνησης, τα οποία θα υλοποιήσει στην εκπαίδευση.

45 άλλοι δάσκαλοι θα διοριστούν λόγω των πρόωρων αφυπηρετήσεων και των προαγωγών που γίνονται για να καλύψουν τα κενά.

15 περίπου δάσκαλοι θα διοριστούν λόγω αύξησης των τμημάτων από την αύξηση του αριθμού των μαθητών   

   Άρα, μένουν εκτός έδρας μόνο οι 25. Αυτοί, θεωρείται σίγουρο ότι το Σεπτέμβριο θα αναλάβουν αντικαταστάσεις, πολλές από τις οποίες θα λήξουν με το τέλος της νέας σχολικής χρονιάς 2013-2014. Αυτό δείχνει η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων

Τώρα για τις νηπιαγωγούς υπάρχουν τα ακόλουθα δεδομένα :

Από τις 25 νηπιαγωγούς Προδημοτικής υπολογίζεται ότι θα απορροφηθούν τουλάχιστον οι 20. Τα πράγματα όμως δεν είναι ευχάριστα για τις νηπιαγωγούς της Ειδικής όπου, από τις 15 που επηρεάζονται μόνο οι 5 μπορεί να επαναδιοριστούν.      




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










189