Ευρωβουλευτές και φοιτητές σε ανοικτό διάλογο ενόψει των ευρωεκλογών


 Με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΡΙΚ και σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το Κέντρο Στήριξης μη κυβερνητικών Οργανώσεων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013, στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία, εκδήλωση για τις προσεχείς ευρωεκλογές.

Στο πλαίσιο της συζήτησης με τίτλο «Ευρωεκλογές, τι και γιατί», οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όσα θέματα αφορούν τις εκλογές του Ευρωκοινοβουλίου, οι οποίες θα διεξαχθούν το Μάιο του 2014.

Οι ευρωβουλευτές Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Τάκης Χατζηγεωργίου και Σοφοκλής Σοφοκλέους σε ένα λόγο και αντίλογο μεταξύ των φοιτητών των Ομίλων Ευρωπαϊκών Θεμάτων και Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Κριτικής του Πανεπιστημίου Κύπρου τόνισαν τη σημασία της τοποθέτησης των νέων ανθρώπων σε θέματα που τους αφορούν άμεσα.  Ανεργία, εργοδότηση σε νέους και δημιουργικούς χώρους, τρόποι εκλογής εκπροσώπων της Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο, προσδοκίες και απαιτήσεις από τα νέα μέλη της Ευρωβουλής, πως διαμορφώνεται το νέο περιβάλλον, σε ποιους τομείς επωφεληθήκαμε ως κράτος στις δύο θητείες που συμμετέχουμε τόσο στο εθνικό ζήτημα όσο και στην οικονομία, γιατί δεν ενημερωνόμαστε έγκαιρα και αποτελεσματικά από τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων κτλ. κυριάρχησαν στην συζήτηση που αναπτύχθηκε στην Αίθουσα «Ειρήνη».

Τη συζήτηση, η οποία εντασσόταν στο πλαίσιο του έργου “Quo Vadis Europa” που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συντόνιζαν οι δημοσιογράφοι του ΡΙΚ Κυριάκος Πιερίδης και Πανίκος Χατζήπαναγης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










176