Ευρωπαϊκό Παν: Εργαστήρι για την Περιβαλλοντική Προστασία στη Βιομηχανία Πετρελαίου - Φυσικού Αερίου


Την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με την αποκλειστική χορηγία της Total E&P Cyprus B.V. διοργάνωσε στο Πολιτιστικό του Κέντρο, Εργαστήρι (Workshop) με θέμα την Περιβαλλοντική Προστασία στη Βιομηχανία του Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Το Εργαστήρι υποστηρίχθηκε ενεργά από το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου καθώς και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Χημικών Μηχανικών.

Στην ημερίδα μίλησαν– μεταξύ άλλων - ο Καθηγητής Ιωάννης Μυλόπουλος Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι Καθηγητές του Institutdes Sciences des Risques LGEI, Ecoledesminesd’ Alès Gilles Dussere και Frederic Heymes και οι Catherine Edet και Jacques Mine, εκπρόσωποι της Total.  Το λόγο έλαβαν επίσης Καθηγητές από το Τμήμα Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι έκαναν παρέμβαση στους τομείς του δικαίου της ενέργειας και του δικαίου του περιβάλλοντος. Την ακαδημαϊκή επιμέλεια του Εργαστηρίου είχε ο Δρ Γιώργος Μπούστρας, Διευθυντής του Center for Risk, Safety andtheEnvironment (CERISE) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σκοποί του Εργαστηρίου ήταν, η παρουσίαση και ανάλυση των πολιτικών, καλών πρακτικών και έρευνας στον τομέα της αειφορίας και περιβαλλοντικής προστασίας στις βιομηχανίες των υδρογονανθράκων και υπήρξε αθρόα συμμετοχή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










148