Ευχαριστούμε Erasmus για τις εμπειρίες ζωής!


Εκπαιδευτικοί και μαθητές της ειδικότητας της Γενικής Μηχανολογίας και της ειδικότητας Αρχιτεκτονικής και Πολιτικής Μηχανικής της Σχολής μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Βόρεια Ελλάδα, τον Μάρτιο του 2019, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+. Οι μαθητές μας, μετά την περιήγησή τους, γύρισαν στην Κύπρο πιο ώριμοι, πιο γνωστικοί, πιο πολιτισμένοι, πιο έμπειροι και πιο δεκτικοί σε άλλες κουλτούρες. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές μιλούν για εμπειρίες ζωής!

Σαφώς ήταν εμπειρία ζωής για τους μαθητές μας, η επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στον Λευκό Πύργο, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης, στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, στους καταρράκτες της Έδεσσας.

Εμπειρία ζωής ήταν για τους μαθητές μας, της ειδικότητας της Αρχιτεκτονικής και Πολιτικής Μηχανικής, η επίσκεψή τους στα εργοτάξια του υπό κατασκευή μετρό Θεσσαλονίκης και η οργανωμένη πρακτική τους άσκηση σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και τεχνικά γραφεία. Επιπλέον οι μαθητές της Γενικής Μηχανολογίας εκπαιδεύτηκαν σε Συνεργεία Οχημάτων και Συνεργεία Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων.

Φιλοδοξούμε να ακολουθήσουμε την πορεία του Έρασμου, ο οποίος ταξίδευε μανιωδώς σε όλη την Ευρώπη. Ήταν φιλόσοφος, αναγεννησιακός ανθρωπιστής, καθολικός ιερέας, δάσκαλος και θεολόγος. Γεννήθηκε στην Ολλανδία το 1466. Σπούδασε στην Αγγλία, στη Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ελβετία, όπου εκεί απεβίωσε το 1536 και άφησε την περιουσία του στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας. 

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

*Διευθυντής ΤΕΣΕΚ Αγίου Λαζάρου Λάρνακας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










161