ΦΕΠΑΝ: Πολύ επικίνδυνες πολιτικές προωθεί ο Υπουργός Παιδείας στα ζητήματα της εκπαίδευσης


Η Φ.Ε.ΠΑΝ. με ανακοίνωσή της «εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό για τις πολύ επικίνδυνες πολιτικές που προωθεί ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας στα ζητήματα της εκπαίδευσης».

Επίσης σημειώνει ότι «ιδιαίτερα μετά από την τελευταία συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου και τις διαστάσεις που προσλαμβάνει η υπόθεση σύναψης συμφωνίας του Υπουργείου Παιδείας με ιδιωτική εταιρεία για την εμπορική προώθηση της ψηφιακής βιβλιοθήκης «Αριστοτέλης» στα σχολεία» και προσθέτει.

«Πολιτικές που η Κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη προωθεί με στόχο την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της δημόσιας παιδείας, πλήττοντας αφενός το δημόσιο αγαθό που ονομάζεται παιδεία και αφετέρου διαχωρίζοντας τους μαθητές μας σε δύο κατηγορίες. Στους πλούσιους που θα έχουν πρόσβαση σε επιπλέον μόρφωση και στους φτωχούς που δεν θα έχουν, θέτοντας τους σε δεύτερη μοίρα για το μέλλον τους.

Η χρησιμοποίηση της πώλησης της ψηφιοποιημένης διδακτέας ύλης και της διακίνησης εμπορικού προϊόντος του «Αριστοτέλη» μέσα στα σχολεία, συνιστά διάκριση εις βάρος των μαθητών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν το «προϊόν». Η Πολιτεία πρέπει να προσφέρει ίσα δικαιώματα στη μόρφωση όλων των παιδιών της Κύπρου.

Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε αυτές τις επικίνδυνες μεθόδους που ακολουθεί ο αρμόδιος Υπουργός δημιουργώντας μαθητές δύο ταχυτήτων. Αν θέλουμε πραγματικά να εισάγουμε νέες τεχνολογίες στα σχολεία μας αυτό μπορεί να γίνει στα πλαίσια της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και όχι υπό μορφή εμπορεύματος προς πώληση με στόχο η συγκεκριμένη εταιρεία να αποκομίσει το κέρδος.

Ως Φ.Ε.ΠΑΝ., θεωρούμε πως προκύπτουν αρκετά σοβαρά ερωτηματικά για την ψηφιακή βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης», από όσα αποκαλύφθηκαν στη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου. Ιδιαίτερα μετά την αντίδραση της Γενικής Ελέγκτριας για τον υπηρεσιακό φάκελο που χάθηκε, ή τη μετακίνηση της τέως Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου και την ανακάλυψη εγγράφων εκ των υστέρων, επιβάλλεται η εξέταση πιθανών ποινικών αδικημάτων για την συγκεκριμένη υπόθεση. 

Ο Υπουργός, θα πρέπει να απαντήσει πώς έδινε διαβεβαιώσεις στο λειτουργό  της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ότι είχαν δοθεί όλα τα έγγραφα, χωρίς να ελέγξει τον φάκελο που περιείχε όλο το ιστορικό για τη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη «Αριστοτέλης». Επίσης, θα πρέπει να απαντήσει σε ποιόν λειτουργό του υπουργείου ήταν χρεωμένος ο εν λόγω φάκελος, για να μην διασύρονται όλοι οι λειτουργοί του Υπουργείου  Παιδείας και Πολιτισμού».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










122