ΦΕΤΕΠΑΚ: Κίνδυνος διαγραφής φοιτητών της Σχολής Μηχανικής πριν από το έκτο έτος


Με ανακοίνωσή της η Φοιτητική Ένωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρει ότι «μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις για τους κανόνες εγγραφών στη Σχολή Μηχανικής, λόγω μιας  άτυπης  απόφασης του Συμβουλίου στην απουσία των φοιτητών, ως ΦΕΤΕΠΑΚ θεωρούμε ότι ήταν λανθασμένη κι έχει αποφέρει μεγάλο πλήγμα στους φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου».

Συνεχίζοντας η ΦΕΤΕΠΚ παρατηρεί:

«Βάσει της πιο πάνω άτυπης απόφασης για το συγκεκριμένο σημείο του άρθρου έχουμε τις πιο κάτω επιπτώσεις:

  • Άμεσες διαγραφές συμφοιτητών μας πριν το 6ο έτος. 
  • Ο φοιτητής θα δικαιούται να επιλέξει ΜΟΝΟ ένα επιπλέον μάθημα από το συγκεκριμένο εξάμηνο.
  • Δε θα μπορεί να έχει την επιλογή να επιλέξει μαθήματα μέχρι τα 42 ECTS που ίσχυε μέχρι και τις προηγούμενες εγγραφές.
  • Σε περίπτωση που έχει αποτύχει έστω και σ’ ένα μάθημα αλυσίδας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να πάει 5ο και 6ο έτος.

Είναι ξεκάθαρο για μας ότι χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων των φοιτητών και χωρίς να έχει καταγραφεί η άποψη τους στο συμβούλιο της σχολής, αυτή η απόφαση δεν μπορεί να έχει ισχύ. Η άποψη μας αυτή στηρίζεται καθολικά στους κανονισμούς του πανεπιστημίου όπου οι εκπρόσωποι των  φοιτητών πρέπει να είναι παρών σε αποφάσεις που αφορούν τους φοιτητές με δικαίωμα ψήφου.

Απαιτούμε άμεσα από το πανεπιστήμιο, οι εγγραφές των τμημάτων της Σχολής Μηχανικής να πάρουν παράταση έως ότου λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ως εκ τούτου, η Φοιτητική Ένωση του ΤΕΠΑΚ τάσσεται στο πλευρό των φοιτητών της Σχολής Μηχανικής και απαιτεί άμεση απόσυρση του σημείου 13 από τους κανόνες εγγραφής. Ελπίζουμε στο μέλλον να μην υπάρξει κάτι παρόμοιο, στο οποίο θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για τους φοιτητές χωρίς τους φοιτητές, φέρνοντας πισωγυρίσματα σε εποχές όπου η έκφραση άποψης ήταν απαγορευτική.

Η Φοιτητική Ένωση θα προβεί σε μαζικές συλλογές υπογραφών οι οποίες θα κατατεθούν στη συνεδρία της Σχολής Μηχανικής. Σε περίπτωση όπου δε λυθεί το πρόβλημα και επηρεάζει έστω κι ένα συμφοιτητή μας η ΦΕΤΕΠΑΚ θα προχωρήσει σε άλλες ενέργειες».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










132