ΦΕΤΕΠΑΚ: Να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για τη δημοκρατία


Με την ευκαιρία της μαύρης επετείου του πραξικοπήματος, η Φοιτητική Ένωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου  με ανακοίνωσή της αναφέρει ότιτάσσεται υπέρ των αγώνων που δίνει ο κυπριακός λαός  για να αποσείσει την κατοχή και για να απελευθερώσουμε και επανενώσουμε την πατρίδα μας και για να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία.

Αναφέρει η ΦΕΤΕΠΑΚ:

«39 χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από την αποφράδα εκείνη μέρα, που τα ανδρείκελα της ΕΟΚΑ Β’, υπό την καθοδήγηση της Χούντας των Αθηνών και του ΝΑΤΟ, έστρεψαν τα όπλα ενάντια στη δημοκρατία. 39 χρόνια έχουν περάσει, από τη μέρα που τα «πρωτοπαλίκαρα» του ολετήρα της Κύπρου Γρίβα, εκτελώντας ένα καλά προσχεδιασμένο σχέδιο, επιτέθηκαν στο Προεδρικό για να σκοτώσουν τον Πρόεδρο Μακάριο, ανοίγοντας έτσι τις πόρτες για να εισβάλει, πέντε μέρες μετά, η Τουρκία.

Το πραξικόπημα της 15ης του Ιούλη του 1974 δεν ήταν μια αυθόρμητη πράξη, ή έργο παραφρόνων, όπως πεισματικά προσπαθεί να μας πείσουν κάποιοι, εδώ και δεκαετίες. Ήταν ένα καλά σχεδιασμένο και εκτελεσμένο σχέδιο, το οποίο εκπονήθηκε στα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και εκτελέστηκε από τους συνεργάτες του στην Κύπρο, οι οποίοι ξεπούλησαν την πατρίδα μας. Ο ιμπεριαλισμός και τα όργανα του, είναι αυτοί που αποφάσισαν και διέταξαν το διαμελισμό της Κύπρου, αλλά δυστυχώς, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες  ακόμα μας καλούν να ενταχθούμε στο παρακλάδι του, το «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη»

Σαν ΦΕΤΕΠΑΚ τασσόμαστε υπέρ των αγώνων που δίνει ο κυπριακός λαός  για να αποσείσουμε την κατοχή και για να απελευθερώσουμε και επανενώσουμε την πατρίδα μας και για να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία. Στηρίζουμε για δίκαιη λύση του Κυπριακού στη βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και παραμένουμε ανειρήνευτοι αντίπαλοι του εθνικισμού-σοβινισμού».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter24