ΦΕΤΕΠΑΚ: «Όχι σε οποιαδήποτε υπόδειξη και στελέχωση των Συμβουλίων των Πανεπιστημίων»


Η Φοιτητική Ένωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με ανακοίνωση της τάσσεται ενάντια σε οποιαδήποτε υπόδειξη και στελέχωση των Συμβουλίων των Πανεπιστημίων που προωθείται στη Βουλή. Αναφέρει:

«Ως  Φοιτητική Ένωση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΦΕΤΕΠΑΚ)  καταδικάζουμε τις προτάσεις που τέθηκαν από συγκεκριμένους βουλευτές των κυβερνόντων κομμάτων (ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ)          που σκοπό έχουν την κομματοκρατία και αναξιοκρατία στις τάξεις του Πανεπιστημίου.

Θεωρούμε αδιανόητο να καταργηθούν οι άκρως δημοκρατικές διαδικασίες που τηρούνται στα δημόσια Πανεπιστήμια οι οποίες θεσμοθετούν την ανεξάρτητη και εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου, όντας ξεχωριστή οντότητα υπόλογη σε όλους τους πολίτες της δημοκρατίας.

Στην ουσία, οι τοποθετήσεις αυτές παραβιάζουν τις αρχές που διέπουν τα Πανεπιστήμια, οι οποίες είναι η αρχή της αυτονομίας και η αρχή της ακαδημαϊκής ελευθερίας, εξισώνοντας τα δημόσια Πανεπιστήμια με τους ημικρατικούς οργανισμούς. Για το λόγο αυτό πρέπει η Κυβέρνηση να εξαιρέσει τα δημόσια Πανεπιστήμια από την γενική πολιτική που θα εφαρμόσει στους ημικρατικούς οργανισμούς. Παρόλο που ως ΦΕΤΕΠΑΚ διαφωνούμε με τη συνολική προσέγγιση του όλου θέματος από τη παρούσα κυβέρνηση.  Έχοντας υπόψη ότι αυτή την περίοδο το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται σε αδράνεια λόγω των θερινών διακοπών και με σύμμαχο την σιγή ιχθύος που διατηρεί η φετινή ηγεσία της Π.Ο.Φ.Ε.Ν, θέλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν άλλες παρόμοιες αποφάσεις της κυβέρνησης για αυτήν την περίοδο.

Τέλος, δηλώνουμε κάθετα εναντία  σε οποιαδήποτε υπόδειξη και στελέχωση των Συμβουλίων των Πανεπιστημίων καλώντας την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις περί ακαδημαϊκής αυτονομίας και μακριά από κομματικές σκοπιμότητες των δημόσιων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










97