Φίλιος Φυλακτού: Δεν θα υπάρξουν απολύσεις από την εκπαίδευση


Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού σχολιάζοντας τα τελευταία δημοσιεύματα, αλλά και δηλώσεις αρμοδίων για τις επιπτώσεις που θα έχει η οικονομική κρίση στην εκπαίδευση, έκανε στο  paideia-news.com την ακόλουθη δήλωση:

 «Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, για να διασωθεί ο τόπος, πράγμα που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.  Όσον αφορά τα θέματα εκπαίδευσης,  εκείνο που μπορούμε σήμερα να κρατήσουμε είναι οι ξεκάθαρες δηλώσεις και τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι με τα δεδομένα που έχει ενώπιόν του και το μνημόνιο που διαπραγματεύεται, δεν θα υπάρξουν ούτε απολύσεις στο δημόσιο ούτε οποιεσδήποτε αποκοπές μισθών. Αυτό, που εμείς ως Οργάνωση διαμηνύουμε προς όλους είναι ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, αν και όταν χρειαστεί - σύμφωνα και με τα χρονοδιαγράμματα που παρουσιάζονται- οτιδήποτε μπορεί αποδεδειγμένα να συμβάλει στη διάσωση του τόπου.

Η δημόσια εκπαίδευση υπό τις περιστάσεις  επιβάλλεται να διαφυλαχθεί και να περιφρουρηθεί. Συνεπώς ούτε περικοπές επιτρέπεται να γίνουν αλλά πολύ περισσότερο, καμιά απόλυση. Όσοι εργάζονται εξυπηρετούν τις υπάρχουσες ανάγκες, οι οποίες μάλιστα, τη νέα σχολική χρονιά θα είναι  πολύ αυξημένες. Αν υπολογίσουμε την κοινωνική αναστάτωση που υπάρχει και τα προβλήματα που μεταφέρονται στα σχολεία, ο κοινωνικός ρόλος που απαιτούν οι συνθήκες να διαδραματίσει ο εκπαιδευτικός είναι κάτι που ο κλάδος απερίφραστα διαβεβαιώνει ότι θα αναλάβει (σίτιση παιδιών ηθική στήριξη παιδιών και γονιών και άλλα).    




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










221