Φιλοσοφική Σχολή Π.Κ.: Η απώλεια του Ι. Ταϊφάκου δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό


Η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, με ανακοίνωσή της εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τον θάνατο του Καθηγητή Ιωάννη Γ. Ταϊφάκου.

«Ο Ιωάννης Ταϊφάκος, Καθηγητής των Λατινικών Γραμμάτων, εξελέγη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το 1993. Υπήρξε πρώτος Πρόεδρος του Τμήματος Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας, του οποίου προήδρευσε επανειλημμένα μέχρι σήμερα. Υπήρξε επίσης Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής στο διάστημα 2002-2008.

Η συμμετοχή του και οι εμπνευσμένες τοποθετήσεις του στα ακαδημαϊκά πράγματα και την πνευματική ζωή του τόπου υπήρξαν σημαντικές. Ειδικότερα, η αδιάλειπτη παρουσία και δράση του Ιωάννη Ταϊφάκου υπήρξαν καθοριστικές για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της Φιλοσοφικής Σχολής. Η απώλειά του δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Το Συμβούλιο της Φιλοσοφικής Σχολής σε ειδική συνεδρία του χθες Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013, αποφάσισε να εκφράσει τη βαθύτατη λύπη των μελών της Σχολής για τον θάνατο του Ιωάννη Ταϊφάκου και τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο, τη λοιπή οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Η Σχολή αποφάσισε ομόφωνα

Να εκπροσωπηθεί στην κηδεία (τελέστηκε χθες) του εκλιπόντος από τον Κοσμήτορα και τους Προέδρους των Τμημάτων της,

Να αναγνωσθεί στη κηδεία το παρόν ψήφισμα και να σταλεί προς δημοσίευση στον Τύπο,

Να διοργανωθεί Φιλολογικό Μνημόσυνο εις μνήμην του Καθηγητή Ιωάννη Ταϊφάκου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










148