Φοιτητές του Μεταπτυχιακού «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» στο αφιέρωμα για την Ελευθερία του Τύπου


Με την παραγωγή οπτικοακουστικού και έντυπου υλικού που θα προβληθεί και θα δημοσιευθεί σε παραδοσιακά και νέα μέσα ενημέρωσης σε Ελλάδα και Κύπρο, οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) μετέχουν στο ειδικό αφιέρωμα της  UNESCO για την  Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου.

Φτιαγμένη από όνειρα, αλλά και αίμα, η ελευθεροτυπία - τα τελευταία 20 χρόνια - χαρακτηρίζεται ως αγαθό και τίθεται κάτω από την ομπρέλα προστασίας της UNESCO, με την 3η Μαΐου να έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου. Ημέρα, κατά την οποία, παρά την υπερπληροφόρηση και την ψηφιακή εποχή, επανατοποθετείται ο στόχος: η ενημέρωση, πρέπει να έχει ως μοναδικό κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και να παραμένει Ελεύθερη, Ανεξάρτητη και Πλουραλιστική, απαλλαγμένη από τον έλεγχο κυβερνήσεων, πολιτικών ή οικονομικών παραγόντων.

Στόχος που καθίσταται ακόμη πιο σημαντικός σήμερα, που τα Μέσα Ενημέρωσης σε Ελλάδα και Κύπρο δέχονται την έντονη κριτική και αμφισβήτηση των πολιτών.

Οι φοιτητές του ΜΠΣ Επικοινωνία και Δημοσιογραφία του ΑΠΚΥ θα αναρτήσουν  στο  blog των φοιτητών http://commediama.blogspot.gr κείμενα, ρεπορτάζ, φωτογραφίες και γραφικά. Ακόμη, θα αναρτήσουν βίντεο συνεντεύξεις, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτ στο κανάλι του προγράμματος στο  Youtube http://www.youtube.com/user/oucedm.

Με τα παραπάνω, αλλά και με την παρουσίαση των δράσεων τους στα μέσα ενημέρωσης, οι φοιτητές του ΑΠΚΥ δίνουν ηχηρό παρόν και μεγαλύτερο νόημα στην Παγκόσμια μέρα της Ελευθερίας του Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι : «Η ελευθερία του λόγου δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον!»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










180