Φοιτήτριες-μητέρες στο επίκεντρο συνεδρίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Η Συμβουλευτική Υπηρεσία Φοιτητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει εκπαιδευτικά σεμινάρια ειδικά για τις φοιτήτριες-μητέρες με στόχο να αποκτήσουν τις δεξιότητες ή και τα εφόδια που θα τις βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις.

Η αποτίμηση του προγράμματος έγινε στο συνέδριο, με θέμα: «Σε κρίσ(η)μες ημέρες αναζητούνται μητέρες – εμμέλειες» που συνδιοργανώθηκε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου  και με τη στήριξη του Γραφείου Φοιτητικής Μέριμνας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του συνδέσμου «Συνεξέλιξη». Το 2014 ανακηρύχθηκε πανηγυρικά ως «Έτος της οικογένειας».

Η Συμβουλευτική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Σύνδεσμος Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου υποστήριξαν ότι η απάντηση βρίσκεται στην ενδυνάμωση του ρόλου της μητέρας,  ώστε να ανακοπεί η απαξίωση των παραδοσιακών αξιών και της γλωσσικής τους έκφρασης.

Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και συμμετείχαν πέρα των 200 ατόμων,  ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του προγράμματος που αφορούσαν τη συναισθηματική συνοχή, την προσαρμοστικότητα της οικογένειας και την εσωτερική συγκρότηση των μελών της.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










145