Φοιτήτριες του Πανεπ. Λευκωσίας έλαβαν την πρώτη θέση σε διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό


Οι Κύπριες φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Χριστίνα Γαλανού και Χρυστάλλα Κουφοπαύλου έλαβαν την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό «SUKKAHVILLE 2013» στο Τορόντο του Καναδά, στις 22 με 24 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η διάκριση του έργου αποτελεί αναμφισβήτητα διεθνή αναγνώριση τόσο για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όσο και για την Κύπρο.

Αντικείμενο του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία προσωρινών κατασκευών,  οι οποίες χρησιμοποιούνται κατά την εβδομάδα της εβραϊκής εορτής Sukkot. Ο διαγωνισμός διεξήχθη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία, και σε αυτόν έλαβαν μέρος φοιτητές, αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Το σχέδιο του έργου παρουσιάσθηκε στην πλατεία Mel Lastman Square του Τορόντο, μαζί με άλλες έξι νικητήριες δημιουργίες. Σημαντικό παράγοντα στον σχεδιασμό αποτέλεσε το γεγονός ότι η κατασκευή ανεγέρθη 9.000 χιλιόμετρα μακριά από την Κύπρο.

Τα υλικά και οι μέθοδοι κατασκευής επιλέχθηκαν αφενός, για να ανταποκρίνονται στη μεσογειακή παράδοση και αφετέρου για να διευκολύνουν τη μεταφορά και την κατασκευαστική διαδικασία. Η επιλογή των υλικών και της ύφανσης του εξωτερικού περιβλήματος ενίσχυσε την ιδέα του καταφυγίου και της οικογένειας.

Τις δύο νικήτριες φοιτήτριες συνόδευσε ο Λέκτορας του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Μιχάλης Γεωργίου και άλλα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Ο διαγωνισμός αποτέλεσε μέρος του μαθήματος «Advanced Computer Aided Design» στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










133