ΦΠΚ Πρωτοπορία ΗΒ : Νίκη νέα από τη Νεολαία


Η ΦΠΚ Πρωτοπορία Ηνωμένου Βασιλείου με ανακοίνωση της απευθύνει έκκληση για υπερψήφιση του Νίκου Αναστασιάδη στο β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών σημειώνοντας ότι είναι η ώρα μιας μεγάλης ιστορικής απόφασης. Αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Ο υποψήφιος νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης λαμβάνοντας τη στήριξη όλων των ενσυνείδητων φοιτητών που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία του Α’ γύρου προκρίθηκε στο Β’ γύρο των Προεδρικών Εκλογών του 2013 και τίθεται αντιμέτωπος με τον «ανεξάρτητο» Σταύρο Μαλά. Με καταμετρημένες 441.256 ψήφους του εκλογικού σώματος, έλαβε 45,46% των ψήφων ( 200.591 ) έναντι περίπου 27% ( 118.755 )του ανθυποψηφίου του. Ως ΦΠΚ Πρωτοπορία ΗΒ, αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε την υπερηφάνεια μας για την είσοδο στη νέα μετά-Χριστόφια εποχή. Την εποχή των μεταρρυθμίσεων, των διορθωτικών μέτρων και της ανοικοδόμησης της καμένης γης, που άφησε στο πέρασμά της, η καταστροφική διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ.

Μαζί ξανά και την επόμενη Κυριακή, ισχυροποιούμε ακόμα περισσότερο την εντολή μας για μια Κύπρο καινούργια, αναπτυγμένη, σύγχρονη και ευρωπαϊκή, γυρίζοντας τις πλάτες μας στο σκοτεινό παρελθόν της «δίκαιης κοινωνίας», της «πραξικοπηματολογίας» και των άγονων αντιπαραθέσεων. Τα ύπουλα «πάρε-δώσε» της προεκλογικής περιόδου, ανάμεσα στη Προοδευτική Κ.Φ με τον κόσμο του ευρύτερου «αριστερού» προσανατολισμού, που σκοπό είχαν να «φράξουν το δρόμο του Αναστασιάδη» συγκρούονται μετωπικά με την ηθική , την ορθολογιστική και την κριτική αντιμετώπιση των πραγμάτων, από το μεγαλύτερο φάσμα των νέων επιστημόνων και των φοιτητών της νέας γενιάς.

Δεν μασάμε και δεν απεμπολούμε από τη μνήμη μας τίποτα από όσα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια . Ανανεώνουμε απλά το ραντεβού της ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ για την επόμενη Δευτέρα. Ήμασταν και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε υπεύθυνα τη διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, με ποικίλες, καταρτισμένες και νομοθετημένες προτάσεις που έχουν δημοσιευτεί. Τίποτα που να έχει τη μορφή είτε της λάσπης, είτε της σκοτεινής φαντασίας, δε μας σταματά. Ο Χριστόφιας, μπορεί να περιμένει ακόμα λίγα εικοσιτετράωρα στο Προεδρικό και να έχει φυλαγμένες στις αποσκευές του τις «επιτυχίες» από την 5ετή θητεία, τις οποίες κρύβει ενσυνείδητα η Προοδευτική Κ.Φ πίσω από τη μάσκα του «νέου» και «ανεξάρτητου» προσώπου του Σταύρου Μαλά. Εμείς όμως , δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο και άσκοπες αντιπαραθέσεις. Προέχει η σωτηρία της πατρίδας μας πρώτα από την ανασυγκρότηση της Οικονομίας και ύστερα από την επανέναρξη των συνομιλιών για το Εθνικό μας πρόβλημα που οδηγήθηκαν επί εποχής του σε αδιέξοδο.

Συμφοιτητή και συμφοιτήτρια,

Κλείσε τ’ αυτιά σου σε όποια αναληθή , διαστρεβλωμένα και αβάσιμα σου παρουσιάζονται αυτές τις μέρες εσκεμμένα από τους νοσταλγούς του εμφύλιου διχασμού. Αποφάσισε για το μέλλον σου με βάση το βίο και την πολιτεία των υποψηφίων, αλλά και όσων τους πλαισιώνουν. Έχεις κάθε δικαίωμα να σκέφτεσαι ελεύθερα και κριτικά και εμείς αυτό το δικαίωμα θα σου το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Δεν πρόκειται ούτε υποδείξεις να κάνουμε, ούτε θα ακολουθήσουμε την οποιανδήποτε μορφή χειραγώγησης.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην δική σου κρίση και υπερεκτιμούμε την απόφαση σου να δώσεις από τον Α’ γύρο υπερδιπλάσια ποσοστά στήριξης στον - πρώην πλέον – πρόεδρο της ιστορικής μας παράταξης. Θα είμαστε δίπλα σου μέχρι την τελευταία στιγμή και ακόμη περισσότερο μετά τη μεγάλη νίκη της ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ που θα φέρουμε μαζί. Έτσι μας γνώρισες και αυτοί παραμένουμε. Χαράκτες μιας ιστορικής, υπεύθυνης και ασφαλούς πορείας στηριγμένη στον αλληλοσεβασμό.
Είναι η ώρα μιας μεγάλης ιστορικής απόφασης. Οι στροφές μας κινούνται σε τερράστια επίπεδα. Κανένας και καμία δεν περισσεύουν από αυτό τον αγώνα. Ή που θα παραμείνουμε προσκολλημένοι στο χθες και σε όσα μας οδήγησαν εδώ χωρίς να κάνουμε αυτοκριτική, ή που θα οδεύσουμε όλοι στο δρόμο μιας ευημερούσας και αξιοπρεπούς για τα ευρωπαϊκά δεδομένα Κύπρου, όπως την οραματίστηκε ο τέως πρόεδρος της Γλαύκος Κληρίδης στα πέτρινα χρόνια της παλιάς εποχής.

Εμπρός λοιπόν για μια νέα νίκη από τη νεολαία. Ενωμένοι μπορούμε να επανακτήσουμε ξανά την εθνική μας αξιοπρέπεια. Την Κυριακή ανατρέπουμε κάθε προσπάθεια αναβίωσης της ΑΚΕΛικής λαίλαπας και θέτουμε ως προτεραιότητα τη διαφύλαξη των πραγματικών συμφερόντων της πατρίδας μας και όχι την επιβίωση του “κόμματος και των ματιών τους”».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










226