Frederick: Ευρωπαϊκή συνεργασία για την προώθηση αειφόρων κατασκευών


Το Πανεπιστήμιο Frederick αναγγέλλει την έναρξη ενός ευρωπαϊκού προγράμματος μεταφοράς γνώσης στον τομέα των αειφόρων κατασκευών με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με πέντε άλλους συνεργάτες από όλη την Ευρώπη.

Οι  συνεργάτες είναι η Whole Life Consultants Ltd, μια θυγατρική εταιρεία του Πανεπιστημίου του Dundee του Ηνωμένου Βασιλείου (συντονιστής της ομάδας), η PPP Centar από την Κροατία, η FORSAS από την Ιταλία, η Ρουμανική Κοινότητα για τη Δια Βίου Μάθηση από τη Ρουμανία, και η DOCTUM από την Ισπανία.  

Ο βασικός στόχος αυτού του προγράμματος είναι η παροχή εκπαίδευσης στον τομέα της αειφόρου διαχείρισης του δομημένου περιβάλλοντος ούτως ώστε οι συμμετέχοντες να επιτύχουν μια πιο αειφόρα κατασκευαστική βιομηχανία.  Το πρόγραμμα καινοτομεί μέσω της πραγμάτευσης της αειφορίας, σε όλο τον κύκλο ζωής μιας κατασκευής και όχι αποσπασματικά όπως, για παράδειγμα, μόνο κατά το σχεδιασμό ή την κατασκευή ενός έργου.

Η κατασκευαστική βιομηχανία έχει μια από τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στην οικονομία ενός τόπου. Παρόλο που αρκετοί επαγγελματίες στην κατασκευαστική βιομηχανία είναι γνώστες των θεμάτων της αειφορίας, αγνοούν τη σημασία της διαχείρισης του κύκλου ζωής ενός έργου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προσφέρει: (α) Διασφάλιση της αειφορίας έργων στο δομημένο περιβάλλον με την  εκπαίδευση βασικών εκπαιδευτών και (β) Εκπαίδευση μελών κατασκευαστικών ομάδων συμπεριλαμβανομένων ιδιοκτητών/πελατών, συμβούλων μελετητών, εργοληπτών, διαχειριστών και άλλων επαγγελματιών για να αναλάβουν την αποτελεσματική διαχείριση των έργων τους για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις ενός αειφόρου δομημένου περιβάλλοντος. 

Οι συναντήσεις για την εκπαίδευση των εκπαιδευτών θα πραγματοποιηθούν αρχικά το Μάρτιο και Απρίλιο 2013 ενώ εκπαιδευτικές συναντήσεις για εκπαιδευόμενους θα γίνουν από τον Απρίλιο και μετά σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Δρα Χρίστο Αναστασίου στο τηλέφωνο 99455392, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info-cy@whole-life-construction.eu




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










216