Φυλακτού: Η Κυβέρνηση να έλθει με ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων για την οικονομία


 Η Κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει το σχεδιασμό της για την οικονομία και μετά να έλθει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις να ζητήσει τη συμβολή τους για την προσπάθεια  συνολικής αντιμετώπισης της κατάστασης που δημιουργήθηκε. Αυτή τη θέση διατύπωσε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης νόμου του ΔΗΣΥ για παγοποίηση των προαγωγών με δεδομένο το ότι οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν και πλήρωσαν ένα ποσό για να μη μείνουν αδιόριστοι συνάδελφοι τους. Δεν μπορεί όμως είπε, να έρχεται κάθε λίγο, με νέα μέτρα, που πλήττουν τους εκπαιδευτικούς. Οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν είπε πρέπει να είναι στη βάση αρχών, πρόσθεσε .    

Ο κ. Φυλακτού τόνισε ότι σε περίπτωση ολοκληρωμένου σχεδίου, τότε η ΠΟΕΔ θα είναι έτοιμη για διάλογο.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι έχουν γίνει πρόσφατα από το Υπουργείο Παιδείας προτάσεις εξορθολογισμού, τις οποίες οι εκπαιδευτικοί αποδέχτηκαν  

Τέλος προειδοποίησε ότι, σε περίπτωση που εφαρμοστεί η πρόταση για παγοποίηση των προαγωγών, σχολεία θα παραμείνουν ακέφαλα, χωρίς να υπάρχουν μεγάλα οικονομικά οφέλη για το κράτος.   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










192