Φυλακτού: Οι περικοπές στην παιδεία δεν θα διασώσουν το πλοίο που ανάξιοι διαχρονικά βυθίζουν


Την οργή του για τη σύνδεση της αύξησης του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας με το θέμα του επαναδιορισμού των συμβασιούχων εκπαιδευτικών εκφράζει με δήλωσή του ο Πρόεδρος ης ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού. Ο κ. Φυλακτού καλέι τους πολιτικούς να μελετήσουν προσεχτικά τα όσα έχει σήμερα καταθέσει η κ. Γιωρκάτζη στην Επιτροπή Διερεύνησης και να ασχοληθούν επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα που μας βύθισαν στη μιζέρια, στη φτωχοποίηση, στην ανεργία, στα συσσίτια και στην καλπάζουσα ανεργία. «Φτάνει πια με τους εκπαιδευτικούς» πρόσθεσε. Ακολουθεί η δήλωση του κ. Φυλακτού:   

«Το γεγονός ότι συνδέθηκε η αύξηση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας κατά 5εκ. ευρώ με το διορισμό των συμβασιούχων εκπαιδευτικών είναι κάτι που πραγματικά μας ξενίζει και μας εξοργίζει! Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι εξυπηρετούν για χρόνια μόνιμες ανάγκες της εκπαίδευσης και κακώς δεν δημιουργήθηκαν οι απαιτούμενες νέες θέσεις στους προϋπολογισμούς για να μονιμοποιηθούν τα χρόνια που πέρασαν, επιβαλλόταν και επιβάλλεται να επαναδιοριστούν για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία την ερχόμενη σχολική χρονιά. Το είπαμε πολλές φορές και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε όσες φορές κι αν χρειαστεί ότι οι εκπαιδευτικοί διορίζονται βάσει των αναγκών που υπάρχουν και κανένας δεν περισσεύει. Έστω και ένας λιγότερος/μια λιγότερη εκπαιδευτικός από τις ανάγκες κάποια παιδιά δεν θα έχουν δάσκαλο/δασκάλα στην τάξη το Σεπτέμβρη.

Στα τέλη του Μάρτη οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να συνεισφέρουν με μειώσεις στους μισθούς τους (τελικά ρυθμίστηκε κλιμακωτά από 0,8% – 2%) για τον επαναδιορισμό των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Μάλιστα στο νομοσχέδιο περιλήφθηκαν και κάποια άλλα μέτρα με τα οποία εξοικονομούνταν και άλλα ποσά τα οποία αθροιστικά προσέδιδαν τα απαιτούμενα για να αντιπροταθούν στην Τρόικα, ώστε να απαλείψει από το Μνημόνιο την πρόσθεση της μιας επιπλέον διδακτικής περιόδου στους εκπαιδευτικούς που μεταξύ άλλων θα έσπρωχνε στην ανεργία 500 εκπαιδευτικούς!

Με απλά λοιπόν λόγια οι εκπαιδευτικοί πλήρωσαν και κάλυψαν το απαιτούμενο ποσό για τον επαναδιορισμό των συμβασιούχων και αυτό λέχθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και από τα πλέον αρμόδια χείλη, του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου. Συνεπώς, όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες είτε από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, από τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών, κομματάρχες και βουλευτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Φτάνει πια με τους εκπαιδευτικούς! Ανακρίβειες και αναλήθειες με σκοπό να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη. Καλά κάνουν να μελετήσουν προσεχτικά τα όσα έχει σήμερα καταθέσει η κ. Γιωρκάτζη στην Επιτροπή Διερεύνησης και να ασχοληθούν επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα που μας βύθισαν στη μιζέρια, στη φτωχοποίηση, στην ανεργία, στα συσσίτια και στην καλπάζουσα ανεργία. Τραπεζίτες, ανείσπρακτοι φόροι 1,6 δις. ευρώ, κακοδιαχείριση με εκατομμύρια σε αχρείαστα ενοίκια και πολλά άλλα τραγικά και δραματικά που συνθέτουν τη δική τους ανευθυνότητα, ανεπάρκεια, ανικανότητα και το καλοστημένο και έντεχνα συγκαλυμμένο φαγοπότι!

Οι απλοί και τίμιοι εργαζόμενοι ποτέ δεν έφταιξαν και κυρίως δε συνέβαλαν στη σημερινή μας κατάντια. Ένα μεγάλο ΑΙΣΧΟΣ γιατί εξακολουθούν κάποιοι να κοροϊδεύουν τον απλό κόσμο. Ούτε η αναστολή των μονιμοποιήσεων, ούτε η παγοποίηση των προαγωγών, ούτε οι περικοπές από την Παιδεία και την Υγεία (παρεμπιπτόντως ας σταματήσουν να μιλούν για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των δημοσίων υπαλλήλων αφού με το νέο νομοσχέδιο πέραν του 80% του κόστους θα το καλύπτουμε) θα διασώσουν το πλοίο που ανάξιοι καραβοκύρηδες διαχρονικά το βύθισαν και το βυθίζουν!

Με κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση να αλλάξουν τη ρότα του πλοίου και να εγκύψουν με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα στα πραγματικά προβλήματα για να μπορέσουμε να έχουμε ελπίδα για το αύριο. Σε αντίθετη περίπτωση η φωνή και η αγανάκτηση όλων εμάς και ιδιαίτερα των νέων μας που τους «κουρεύουμε» τα όνειρα,  δεν μπορεί παρά να είναι … οργή Θεού!»

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










185