Φυλακτού: Σε απόγνωση οι δάσκαλοι λόγω της αυξανόμενης παραβατικότητας στα σχολεία


Οι δάσκαλοι βρίσκονται σε απόγνωση  λόγω της αυξανόμενης παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών στα σχολεία. Κυριότερος λόγος αυτού του φαινομένου είναι τα επακόλουθα της οικονομικής κρίσης και των κοινωνικών προβλημάτων που τα παιδιά μεταφέρουν στο σχολείο από το σπίτι τους.

Όπως ανέφερε στο paideia-news..com,  ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, αυτό το πρόβλημα θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί το συντομότερο  και ζήτησε την αύξηση των εκπαιδευτικών ψυχολόγων. Είναι αδικαιολόγητο είπε, να έχουμε σήμερα ένα εκπαιδευτικό ψυχολόγο για 3.500 μαθητές. Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο τόνισε, πρέπει να αυξηθούν ώστε η αναλογία, να είναι ένας εκπαιδευτικός ψυχολόγος για κάθε 1.000 μαθητές.  «Μόνο έτσι θα αντιμετωπιστούν οι ακραίες συμπεριφορές που ο μαθητής κουβαλά στο σχολείο από το σπίτι του» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας επισήμανε ότι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε υπάρχει ανάγκη ενδυνάμωσης του δημόσιου σχολείου. Για το σκοπό αυτό αναμένεται συνάντηση με τους Εκπαιδευτικούς Ψυχολόγους με στόχο να αλλάξει προς το καλύτερο  αυτή η ανησυχητική εικόνα στα σχολεία.   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










215