Φυλακτού: Το θράσος των και(ε)νοφανών συνδικαλιστών δασκαλοπατέρων στη δημόσια παιδεία


Επιτυχημένες  χαρακτηρίζονται από την ΠΟΕΔ οι επαρχιακές συγκεντρώσεις που  πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τρίτη, 12 Μαρτίου. Στις συγκεντρώσεις έγινε ανταλλαγή απόψεων «για τους όρους εργοδότησης των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα προαιρετικά ολοήμερα σχολεία, ιδιαίτερα μετά τη λειτουργία του ΙΔΑΒΕΠ που μονομερώς η Επίσημη Πλευρά του Υπουργείου προώθησε και έθεσε σ’ εφαρμογή ως φορέα Ιδιωτικού Δικαίου».

Στόχος των συγκεντρώσεων ήταν να ενημερωθούν οι δάσκαλοι ώστε να παραμείνουν κάτω από την ΠΟΕΔ και όχι κάτω από συντεχνίες ιδιωτικού τομέα (ΣΕΚ,ΠΕΟ). Όπως πληροφορούμαστε αρκετοί δάσκαλοι δήλωσαν ότι τους ελέχθη από τις συντεχνίες ότι η ΠΟΕΔ, δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτούς. Μετά από τις διαβεβαιώσεις της Οργάνωσης των Δασκάλων, οι παρευρεθέντες εξουσιοδότησαν την ΠΟΕΔ να τους εκπροσωπεί στις συναντήσεις που τους αφορά.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση της Λάρνακας κάνοντας μια αναδρομή δήλωσε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα www.paidiea-news.com ότι το ολοήμερο προαιρετικό σχολείο λειτουργεί με τη στήριξη της ΠΟΕΔ. Η ΠΟΕΔ πρόσθεσε, πρωτοστάτησε να αρχίσει η πιλοτική εφαρμογή του ολοήμερου προαιρετικού σχολείου από το 1999 και θα συνεχίσει να συζητά για θέματα που κατά καιρούς προκύπτουν, όπως η μισθοδοσία αναγνώρισης υπηρεσίας, ως προέκτασης του δημόσιου σχολείου και άλλα. Και συνέχισε:

«Ο καθένας μπορεί με αυτά τα λίγα να κρίνει το θράσος των και(ε)νοφανών συνδικαλιστών δασκαλοπατέρων στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης. Ήδη, στην εκπαιδευτική νομοθεσία καθορίζεται ξεκάθαρα ότι οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί μπορούν να εγγράφονται και εντάσσονται μόνο στις συντεχνίες που αποτελούνται εξολοκλήρου από εκπαιδευτικούς. Αυτό και μόνο, επιβεβαιώνει στον κάθε δάσκαλο ή δασκάλα, ότι ο μόνος χώρος που μπορεί να τους εκπροσωπεί και στηρίζει δεν είναι άλλος από την ΠΟΕΔ, που φέτος κλείνει 60 χρόνια δράσης και ιστορίας».

Καταλήγοντας ο κ. Φυλακτού επισημαίνει: «Ο,τιδήποτε έχει σχέση με προαιρετικά ολοήμερα σχολεία αφορά αποκλειστικά και μόνο την ΠΟΕΔ και τα μέλη της, όλους τους εγγεγραμμένους του κλάδου στον κατάλογο διοριστέων καθώς και τους φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων που είναι συνδεδεμένοι με την Οργάνωση».                      




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










188