Γονείς Δημοτικής: Καλούμε τους γονείς να μην πάρουν τα παιδιά τους στο σχολείο Τρίτη και Τετάρτη


Με ανακοινωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης αναφέρει: 

 "Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 14.09.2018 συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας, με θέμα την κρίση στην παιδεία και τη διαχείριση των απεργιακών μέτρων των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι Οργανωμένοι Γονείς έτυχαν ενημέρωσης για τα μέτρα που πάρθηκαν το τελευταίο διάστημα από το ΥΠΠ για στήριξη και εκσυγχρονισμό των σχολείων (20 επιπλέον εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι, 60 επιπλέον συνοδοί ειδικής εκπαίδευσης, 6 ώρες για γραμματειακό προσωπικό 3 για προδημοτική και 3 για δημοτική, 0,5 εκ. για αθλητικές εγκαταστάσεις, 0,5εκ. για ειδική εκπαίδευση, 0,5εκ. για παιδότοπους μέσω σχολικών εφορειών, 1 εκ. για ασφάλεια και υγεία κ.ά.

Παράλληλα, συζητήθηκε η απόφαση της 6ης Σεπτεμβρίου καθώς εκφράστηκαν και οι απόψεις των εκπροσώπων των γονέων αναφορικά με τη διαχείριση των απεργιακών μέτρων.

Συγκεκριμένα η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης αναγνωρίζει το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να κατέρχεται σε απεργία διεκδικώντας τα εργασιακά του δικαιώματα. Παρόλα αυτά καταδικάζει τα απεργιακά μέτρα των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων εφόσον από την απεργία πλήττονται άμεσα οι γονείς και τα παιδιά και τους καλούμε όπως αναθεωρήσουν τη στάση τους.    

Καλούμε τους γονείς για λόγους ασφαλείας να μην πάρουν τα παιδιά τους στο σχολείο την Τρίτη και την Τετάρτη 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Έχει ήδη ζητηθεί από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού όπως ληφθούν όλα τα μέτρα για να αναπληρωθεί ο διδακτικός χρόνος, ανάλογα, με πιθανή επέκταση της σχολικής χρονιάς. Ταυτόχρονα οι Οργανωμένοι Γονείς δήλωσαν την πρόθεσή τους να αναλάβουν μεσολαβητική προσπάθεια για συζήτηση".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










170