Γονείς Μέσης προς οργανώσεις και κόμματα: Σταματήστε να σπέρνετε τη διχόνοια ανάμεσα στους μαθητές


H Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωσή της καλεί τις οργανώσεις, κόμματα, άτομα, κλπ, που με τόση ευκολία κατηγορούν δημόσια τα παιδιά, την παιδεία και ο ένας τον άλλον, να σταματήσουν άμεσα να σπέρνουν τη διχόνοια ανάμεσα στους μαθητές.

Αναφέρουν στη ανακοίνωση τους οι Οργανωμένοι γονείς Μέσης:  

«Ως Οργανωμένοι Γονείς μετά λύπης μας παρακολουθούμε την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά από τις απερίσκεπτες πράξεις μερικών μαθητών την 16η Νοεμβρίου. Οι πράξεις αυτές, σίγουρα καταδικαστέες, αποτελούν στίγμα στην μαθητική κοινότητα, έστω και αν μόνο μία απειροελάχιστη μερίδα μαθητών έλαβε μέρος σ' αυτές. Σωστά η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις και ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ πρέπει να πληρώσουν.

Παράλληλα όμως δεν πρέπει οι πράξεις αυτές να στιγματίζουν ολόκληρη την μαθητική κοινότητα και να βάζουν ταμπέλες σε όλα τα παιδιά.

Καταδικάζουμε όμως και την πρακτική των διαφόρων φορέων να διαιωνίζουν την αντιπαράθεση, προκαλώντας αναστάτωση στη μαθητική κοινότητα. Καθημερινά παρελαύνουν από τα ΜΜΕ γνωστοί και άγνωστοι, ειδήμονες και μη, εκφράζοντας απόψεις για τη γενεσιουργό αιτία του προβλήματος, για την ίδια την πράξη και για την τιμωρία των ενόχων.

Μετά λύπης μας παρακολουθούμε τα γεγονότα που διαδραματίζονται από την ημέρα εκείνη και ότι καθημερινά χρησιμοποιούνται τα περιστατικά της 16ης Νοεμβρίου, ως μέσο αντιπαράθεσης των διαφόρων φορέων.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με τις εγκυκλίους που εξέδωσε, τα ΜΜΕ με τη συνεχή προβολή του θέματος, οι άλλοι φορείς της Παιδείας που με δημόσιες τοποθετήσεις πυροβολούν τα παιδιά, αλλά και επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο, μόνο κακό κάνουν στα παιδιά και στη σχολική κοινότητα. Διχάζουν τους μαθητές και προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην σχολική μονάδα.

Πιστεύουμε επίσης ότι η στάση του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας της Π.Σ.Ε.Μ., επέτρεψε τη συνέχιση της αντιπαράθεσης και του διχασμού των μαθητών. Το γεγονός ότι η ηγεσία της Π.Σ.Ε.Μ. είναι διαιρεμένη, μόνο ζημιά προκαλεί στην μαθητική κοινότητα και επιφέρει σύγχυση στα σχολεία.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να ενεργήσει συναινετικά και πυροσβεστικά και να σταματήσει άμεσα τις αντιπαραθέσεις και τις συζητήσεις για το θέμα αυτό. Να αποκαταστήσει την ηρεμία και την ασφάλεια στις σχολικές μονάδες και να ενσκήψει σοβαρά στην γενεσιουργό αιτία του προβλήματος. Να προσφέρει άμεσα και αθόρυβα λύσεις που θα εμποδίσουν την επανεμφάνιση αυτών των φαινομένων.

Καλούμε τις διάφορες οργανώσεις, κόμματα, άτομα, κλπ, που με τόση ευκολία κατηγορούν δημόσια τα παιδιά, την παιδεία και ο ένας τον άλλο, να σταματήσουν άμεσα να σπέρνουν τη διχόνοια ανάμεσα στους μαθητές. Οποιεσδήποτε διαφορές και αντιπαραθέσεις πρέπει να μείνουν μακριά από τα σχολεία και του μαθητές. Μετά λύπης μας βλέπουμε ότι παρά τις προσπάθειες μας, ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία, για συναίνεση κάποιοι εξακολουθούν να ενεργούν αυθαίρετα και να προκαλούν προβλήματα. Για μία φορά ας βάλουμε πάνω από όλα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας.

Ευθύνη για το πως και γιατί κάποια παιδιά προέβησαν σ’ αυτές τις πράξεις, έχουμε, διαχρονικά, όλοι μας: οι γονείς, οι καθηγητές, το Υπουργείο, τα κόμματα, οι οργανώσεις. Όλοι μας. Γι' αυτό όλοι μας πρέπει να δούμε πως διορθώνουμε το πρόβλημα και όχι πως το χρησιμοποιούμε για το δικό μας συμφέρον. Η Παιδεία του τόπου βρίσκεται σε κομβικό σημείο και πρέπει όλα τα άλλα να μείνουν μακριά από τα παιδιά και τις σχολικές μονάδες. Τα παιδιά είναι το μέλλον αυτού του τόπου και η σωστή Παιδεία θα μπορέσει να δώσει μέλλον σ' αυτόν τον τόπο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










241