Γονείς Μέσης προς Υπ. Παιδείας: Σας καλούμε να μην αδικήσετε κανέναν υποψήφιο


Με επιστολή του στο Υπουργείο Παιδείας, το Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης αναφέρεται στα παράπονα των μαθητών που εκφράστηκαν για το εξεταστικό δοκίμιο των Νέων Ελληνικών και απευθύνει έκκληση στους βαθμολογητές «αν ο υποψήφιος έχει αναπτύξει σωστά και τεκμηριωμένα τις θέσεις του, πρέπει να του δώσουν τις μονάδες που δικαιούται».

Αναφέρει στην επιστολή της:

«Σήμερα οι υποψήφιοι φοιτητές έχουν πάρει το βάπτισμα του πυρός με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, στη μάχη για εξασφάλιση θέσης στα Κυπριακά και Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ανώτατες Σχολές.

Μετά λύπης μας όμως παρακολουθήσαμε μία αναστάτωση ανάμεσα στους υποψήφιους και γίναμε δέκτες πολλών παραπόνων από τους ίδιους και από τους γονείς τους αναφορικά με τη δυσκολία του θέματος της έκθεσης ιδεών των Νέων Ελληνικών. Η αναστάτωση αυτή έχει επιδράσει αρνητικά στην ψυχολογία των υποψηφίων και τους έχει γεμίσει με φόβο για την βαθμολογία που θα τους δοθεί και ανησυχούν για την επιτυχία της όλης δοκιμασίας τους.

Πιστεύουμε ότι η Υπηρεσία Εξετάσεων και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, πρέπει να ενεργήσει άμεσα, με σωστές και ορθολογιστικές κινήσεις και να θέσει τέρμα στην αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί.

Σε μία κοινωνία που ως Εκπαιδευτικοί Φορείς προσπαθούμε να αναπτύξουμε την κριτική σκέψη των παιδιών μας, πιστεύουμε ότι το υπό αναφορά εξεταστικό δοκίμιο πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευελιξία και κατανόηση από τους βαθμολογητές. Αν ο υποψήφιος έχει αναπτύξει σωστά και τεκμηριωμένα τις θέσεις του, πρέπει να του δοθούν οι μονάδες που δικαιούται.

Θεωρούμε ότι είναι ο μόνος τρόπος να αποκατασταθεί η δημιουργηθείσα αναστάτωση και να μπορέσουν οι υποψήφιοι με καθαρό μυαλό να συνεχίσουν τον δύσκολο δρόμο που έχουν να διανύσουν.

Κύριοι του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σας καλούμε να μην αδικήσετε κανέναν υποψήφιο. Να μην απογοητεύσετε κανένα. Να τους επιτρέψετε να συνεχίσουν με ανανεωμένες δυνάμεις το δύσκολο εγχείρημα που ξεκίνησαν σήμερα».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










182