Γονείς Τεχνικής: Σε επ’ αόριστον αποχή από τα μαθήματα οι μαθητές Τεχνικής λόγω κομίστρων


Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών Σχολών ανακοινώνουν ότι από την ερχόμενη Τρίτη οι μαθητές Τεχνικής κατέρχονται σε επ’ αόριστον αποχή από τα μαθήματά τους λόγω της επιβολής κομίστρων. Αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή:

«Εμείς οι οργανωμένοι γονείς και μαθητές των Τεχνικών Σχολών βλέποντας την κωλυσιεργία των κυβερνώντων σε σχέση με την επιβολή κομίστρων στους μαθητές και την μη εξαίρεση των μαθητών των Τεχνικών Σχολών από το συγκεκριμένο μέτρο, παίρνουμε πρωτοβουλία και κατερχόμαστε σε επ’ αόριστων αποχή από τα μαθήματα από την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014.

Οι μαθητές των Τεχνικών Σχολών το δικαίωμα της δωρεάν μεταφοράς στο σχολείο το είχαν πολύ πριν εφαρμοστεί και στους υπόλοιπους μαθητές, ως αντισταθμιστικό μέτρο για να επιλέγουν οι μαθητές τις Τεχνικές Σχολές καθώς και γιατί οι μαθητές των Τεχνικών Σχολών δεν μπορούν να εγγραφούν στην πιο κοντινή τους Τεχνική Σχολή όπως γίνεται στα Γυμνάσια και Λύκεια, αλλά εγγράφονται εκεί όπου υπάρχει κλάδος και κενές θέσεις.

Τον τελευταίο μήνα γίνεται από πλευράς των οργανωμένων γονιών και μαθητών/ μαθητριών των Τεχνικών Σχολών ένας μεγάλος αγώνας για να απαλλαγούμε από το μέτρο αυτό, που επέβαλλε η Κυβέρνηση με πρόσχημα την Τρόικα και το μνημόνιο και επειδή δεν υπάρχει αποτέλεσμα, παρά μόνο κωλυσιεργία από πλευράς των κυβερνώντων, παίρνουμε την πρωτοβουλία για αποχή από τα μαθήματα επ’ αόριστων έως ώτου τα αρμόδια Υπουργεία μάς απαλλάξουν από αυτό το μέτρο.

Θεωρούμε ότι και αυτό το μέτρο όπως και άλλα που προωθούνται τον τελευταίο χρόνο από την κυβέρνηση έχουν σκοπό να υποσκάψουν το ρόλο και τη σημασία της Τεχνικής Εκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό σύστημα του τόπου μας, σε μια χρονική στιγμή που ο τόπος μας έχει ανάγκη την Τεχνική Εκπαίδευση όσο ποτέ άλλοτε».

Οι Τεχνικές Σχολές και τα Τεχνικά Επαγγέλματα είναι παραδεχτό από όλους ότι δίνουν διέξοδο και ελπίδα στους νέους μας, για να έχουν όραμα να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας, αλλά και να μπορούν να αντικρίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα, καθώς και να μπορέσουν να βοηθήσουν τον τόπο μας ώστε να ορθοποδήσει οικονομικά.

Παράκληση εμάς των οργανωμένων γονιών και μαθητών των Τεχνικών Σχολών είναι, οι εκπαιδευτικοί, Διευθύνσεις και Καθηγητές, να δουν με θετικό μάτι και να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία που αναγκαζόμαστε να πάρουμε".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










110