H Αστυνομία Αθηνών διερευνά καταγγελία εναντίον σχολιογράφου στο Paideia-News για δυσφήμιση


 Το Paideia-News ανακοινώνει με λύπη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αστυνομία Αθηνών υπόθεση καταγγελίας για δυσφήμιση από σχολιογράφο του Paideia-News. Παρόμοια καταγγελία έχει κατατθεί και στην Αστυνομία Λευκωσίας.

 Χθες παραλάβαμε από την Αστυνομία Αθηνών το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα:

Το μήνυμα της Ελληνικής Αστυνομίας

«Η Υπηρεσία μας διενεργεί προανάκριση, δυνάμει του άρθρου 243§2 Κ.Π.Δ., για παραβάσεις των διατάξεων των άρθρων 362Π.Κ. «Δυσφήμηση» και 363 Π.Κ. «Συκοφαντική Δυσφήμηση», έγκλησης ύστερα από έγκληση πολίτη, σε βάρος του χρήστη-διαχειριστή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ………… o οποίος φέρεται ότι στις…………………..να έχει προβεί σε σχολιασμό στην ιστοσελίδα σας Paideia-News. κάνοντας, χρήση – υπογράφοντας με το όνομα της.

Παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε τα πλήρη στοιχεία ηλεκτρονικών ιχνών (ip address, time, date, timezone) του ανωτέρω χρήστη διαδικτύου κατά τις προαναφερθείσες ημερομηνίες καθώς και κάθε άλλο διαθέσιμο στοιχείο. Για οποιαδήποτε πληροφορία-διευκρίνηση παρακαλούμε απευθυνθείτε στον αρμόδιο χειριστή της υπόθεσης Αστ/κα …………………Κ. Τ. τηλ……………….»

Απάντηση Paideia-News

«Κύριε ……. σας χαιρετώ

Όπως γνωρίζετε, με βάση τον ευρωπαϊκό νόμο περί προσωπικών δεδομένων,  δεν έχουμε δικαίωμα να παραχωρήσουμε προσωπικά δεδομένα για κανέναν εκτός και αν εκδοθεί δικαστικό ένταλμα. Σε αντίθετη περίπτωση, το πρόστιμο για παραβίαση του νόμου ανέρχεται μέχρι και το ένα εκατομμύριο ευρώ.  Όπως με πληροφόρησε η εταιρία που διαχειρίζεται αυτές τις πληροφορίες, η μόνη περίπτωση να δοθούν προσωπικά δεδομένα είναι να εκδοθεί δικαστικό ένταλμα. Όπως εισηγήθηκα και στους ενδιαφερόμενους είναι καλύτερα να συνεργαστείτε με την Αστυνομία Κύπρου προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε στο έργο σας. Η εξιχνίαση αυτού του εγκλήματος είναι κάτι που επιδιώκουμε και εμείς επειδή ο/η σχολιογράφος αυτός/ή έχει χρησιμοποιήσει σε σχόλια, το όνομα της παραπονούμενης δεκάδες φορές, τα πλείστα των οποίων δεν είχαν εγκριθεί και δεν είχαν εμφανιστεί λόγω δυσφημιστικού περιεχομένου.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε πληροφορίες που θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Με εκτίμηση

Χριστόφορος Παπαστυλιανού    

Διευθυντής ηλεκτρονικής εφημερίδας Paideia-News» 

Το Paideia News απευθύνει υστάτη έκκληση στους αναγνώστες του να συμπεριφέρονται στα πλαίσια των νόμων και της δεοντολογίας, στοιχεία τα οποία εφαρμόζει πιστά και με αυστηρότητα από την ημέρα της λειτουργίας του. Επειδή μάλιστα δημιουργείται η εντύπωση ότι το διαδίκτυο δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον νόμο, είχαμε προειδοποιήσει πολλές φορές ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει τον καθένα μας σε μια ατέρμονα δικαστική διαδικασία Είχαμε κατηγορηθεί για λογοκρισία. Αυτό δεν μας άγγιξε γνωρίζοντας και τους νόμους αλλά και τη σοβαρότητα που πρέπει να επικρατεί στον τρόπο επικοινωνίας μας. Κατηγορηθήκαμε για καταπάτηση της Δημοκρατίας και απαντήσαμε ότι η Δημοκρατία στηρίζεται σε νόμους και εκεί όπου οι νόμοι δεν υπάρχουν αρχίζει η αναρχία. Με αυτά τα δεδομένα έχει φθάσει στα σημερινά επίπεδα αναγνωσιμότητας το Paideia News. Εφαρμόζοντας τους νόμους θα συνεργαστούμε τόσο με τις Ελληνικές Αρχές όσο και με τις Κυπριακές Αρχές όπου επίσης κατατέθηκε καταγγελία με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο καθένας μας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

            

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










286