H Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου διοργανώνει το Α΄ Συνέδριο Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών


H Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου έχει ανακοινώσει και προχωρεί στη διοργάνωση του Α΄ Συνεδρίου Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών, που θα λάβει χώρα στη Λευκωσία στις 13-15 Ιανουαρίου 2017. Οι δηλώσεις για συμμετοχή στο Συνέδριο έχουν περατωθεί την 1η Οκτωβρίου 2016 και το ενδιαφέρον ήταν εξαιρετικά μεγάλο, γεγονός το οποίο πιστοποιεί τη σοβαρή προεργασία που έγινε. Περισσότεροι από 130 εγνωσμένου κύρους ερευνητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, αλλά και νέοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα βρεθούν στο νησί μας με πρωτότυπες και άκρως ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, οι οποίες θα καλύψουν όλα τα γνωστικά πεδία της Βυζαντινολογίας και Μεσαιωνολογίας. Την εναρκτήρια ομιλία θα δώσει η Kαθηγήτρια του Harvard University Ιόλη Καλαβρέζου, ενώ Επίτιμος Πρόεδρος του Συνεδρίου θα είναι ο βυζαντινολόγος και πρώην Διευθυντής του Τμήματος Αρχαιοτήτων Kύπρου Αθανάσιος Παπαγεωργίου.

Το Α΄ Συνέδριο Βυζαντινών και Μεσαιωνικών Σπουδών, που διοργανώνει η ΒΕΚ, στοχεύει στην καθιέρωσή του ως ετήσιου θεσμού, αλλά και στην άμεση θετική επίδραση που αυτό μπορεί να έχει πάνω σε θέματα προστασίας, ανάδειξης και γνώσης άγνωστων πτυχών του πολιτισμού της Κύπρου και του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου. 

Μέγας χορηγός του Συνεδρίου της ΒΕΚ είναι το Ίδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, ενώ ο Δήμος Λευκωσίας παραχώρησε δωρεάν τις αίθουσες του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου στην Πύλη Αμμοχώστου.

*H Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου (ΒΕΚ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιστημονικός σύνδεσμος, ο οποίος ιδρύθηκε το 2013, έχοντας ως βασικό στόχο την προώθηση της έρευνας και διάδοσης του Βυζαντινού και Μεσαιωνικού Πολιτισμού της Κύπρου σε όλες του τις εκφάνσεις. Η Βυζαντινολογική Εταιρεία Kύπρου αριθμεί σήμερα πέραν των εξήντα μελών, αποτελούμενη από καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, αρχαιολόγους, ανεξάρτητους ερευνητές, αλλά και νέους επιστήμονες, που αποτελούν σχεδόν το σύνολο των Βυζαντινολόγων και Μεσαιωνολόγων της πατρίδας μας. Μέσα από τις διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Εταιρείας επιδιώκεται η γόνιμη συνεργασία παλαιών και νέων συναδέλφων, με απώτερο στόχο και σκοπό την υπηρεσία προς τον πολιτισμό γενικά, αλλά και προς την ημικατεχόμενη Κύπρο ειδικότερα.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










149