H Ιστορία και η Τέχνη της Βενετιάς «ταξιδεύει» στην Κύπρο. Παρουσίαση του Francesco da Mosto στο ΠΚ


Για πρώτη φορά θα βρεθεί στην Κύπρο ο διάσημος Ιταλός αρχιτέκτονας, ιστορικός, παρουσιαστής και παραγωγός Francesco da Mosto για να μας ταξιδέψει μέσα από τα υπέροχα ντοκιμαντέρ του, που προβλήθηκαν στο BBC 2, στην ιστορία και την τέχνη της Βενετίας.

Η παρουσίασή του με τίτλο, TheHistoryandartofVenice, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013, και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Λεωφ. Καλλιπόλεως 75). Την εκδήλωση διοργανώνει το Γραφείο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και η Α.Ε. Πρέσβης της Ιταλίας Guido Cerboni. Θα ακολουθήσει παρουσίαση από τον κ. Francesco da Mosto με αποσπάσματα από τις τηλεοπτικές σειρές του BBC 2.

Η εκδήλωση θα δοθεί στα Αγγλικά και θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Ποιος είναι ο FrancescodaMosto

Ο Francesco Da Mosto είναι αρχιτέκτονας, συγγραφέας, ιστορικός, παραγωγός ταινιών και τηλεοπτικός παρουσιαστής. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει τέσσερις τηλεοπτικές σειρές για το BBC 2, Francesco's Venice (2004), Francesco's Italy: Top to Toe (2006), Francesco's Mediterranean Voyage (2008) και Shakespeare in Italy, (2012). Βιβλία που έγιναν best seller συνόδευσαν τις τρεις πρώτες σειρές ενώ έχει εκδώσει, επίσης, το βιβλίο με τίτλο Francesco’s Kitchen (2007), το οποίο αποτελεί έναν ιδιαίτερο οδηγό για τις αυθεντικές γεύσεις της Βενετίας.

Ο da Mosto γεννήθηκε στη Βενετία και η οικογένειά του αποτελεί μέρος της ιστορίας της πόλης από τον 15ο αιώνα. Είναι γιος του Conte Ranieri da Mosto και της Contessa Maria Grazia Vanni d'Archirafi, η οποία προέρχεται από μια από τις παλαιότερες οικογένειες της Σικελίας, τους Dukes του Archirafi, που περιλαμβάνει πολλούς γνωστούς Ιταλούς διπλωμάτες και τραπεζικούς Ο da Mosto ζει στο σπίτι της οικογένειας στη Βενετία, με τη σύζυγό του Jane και τα τέσσερα παιδιά τους. Κατέχει τον τίτλο του honorary patron του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού και ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα στη Βενετία.

Πληροφορίες εκδήλωσης:  Tηλ: 22894305




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










137