H ΟΕΛΜΕΚ και η Μαθηματική Παιδεία


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΥ

Διάβασα το κείμενο του συνάδελφου Κυριάκου Ματθαίου. Πιθανόν ο Κυριάκος να μην ενημερώθηκε σωστά για τις σημερινές εργασίες της Γραμματείας. Δεν θέλησε να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης. Δικαίωμά του σεβαστό. Αυτό που επαναβεβαίωσε η Γραμματεία είναι την πάγια θέση της ΟΕΛΜΕΚ ότι εφαρμογή Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων μπορεί να γίνει εφόσον:

  1.  Συμφωνηθεί νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα τόσο για το Γυμνάσιο όσο και για το Λύκειο.
  2.  Προηγηθεί επιμόρφωση των εκπαιδευτικών επί των όποιων Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων προ της εφαρμογής τους
  3. Να αξιολογηθεί το όποιο/όποια νέο/νέα  σχολικό/κά εγχειρίδιο/α ή εκπαιδευτικό υλικό πριν την εφαρμογή στα Σχολεία μας.

Η πάγια αυτή θέση της Οργάνωσής μας υπάρχει εδώ και πέντε χρόνια και επαναβεβαιώθηκε πολλές φορές και από το ΚΔΣ της Οργάνωσης. Δυστυχώς η πείρα του παρελθόντος δεν έχει διδάξει κάποιους. Είδαμε να ετοιμάζονται αναλυτικά π.χ. των Μαθηματικών με χ διδακτικές περιόδους και συνεχίζει να εφαρμόζεται Ωρολόγιο Πρόγραμμα με λιγότερες ώρες στα Μαθηματικά. Μια στρέβλωση που διαπίστωσε και η Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης των Αναλυτικών Προγραμμάτων. Εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια Αναλυτικά Προγράμματα στα Μαθηματικά που προέβλεπαν άλλες διδακτικές περιόδους. Εντελώς ανορθόδοξη πολιτική που δολοφόνησε το μάθημα των Μαθηματικών.

Ο συνάδελφος Κυριάκος δεν ξέρω αν έγινε δέκτης των έντονων παραπόνων από αδιόριστους Μαθηματικούς τους τελευταίους μήνες ότι είναι απαράδεκτο να συνεχίσει το υπάρχον Ωρολόγιο Πρόγραμμα. Αν ο φίλος Κυριάκος επιθυμεί να συνεχίσει το υπάρχον Ωρολόγιο Πρόγραμμα να μας το δηλώσει.

Σε σχέση με τα Μαθηματικά η παρούσα Γραμματεία εργάστηκε εντατικά για την εισαγωγή της επιμόρφωση των Μαθηματικών που διδάσκουν στην Γ΄ Λυκείου. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς ήταν να διοριστούν 11 Μαθηματικοί για την εφαρμογή αυτού του Προγράμματος σε σχέση με το πρόγραμμα επιμόρφωση στο Γυμνάσιο που ήταν μόνο 6 Μαθηματικοί. Άρα εκ του αποτελέσματος μπορεί να κριθεί το έργο της Γραμματείας σε σχέση με το μάθημα των Μαθηματικών.

Πρώτη προτεραιότητα της ΟΕΛΜΕΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ. Τα υπόλοιπα τα δοκιμάσαμε και έχουν υποβαθμίσει τα τελευταία χρόνια της ποιότητα της Μέσης Εκπαίδευσης.

Στο Λύκειο εφαρμόζεται ένα απαράδεκτο Ωρολόγιο Πρόγραμμα από το 2000. Κάποια στιγμή η ΟΕΛΜΕΚ πρέπει να το πάρει στα σοβαρά ότι πρέπει να αλλάξει.

Πρόεδρος  της  ΟΕΛΜΕΚ

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










149