Hμεριδα με θέμα την ανακύκλωση στο Δημόσιο και Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Λυμπιών


Την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018, στο Δημόσιο και Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Λυμπιών διοργανώθηκε με επιτυχία ημερίδα με θέμα την ανακύκλωση.

Η ημερίδα ξεκίνησε με τραγούδια από τα παιδιά με θέμα την «Ανακύκλωση».  Στη συνέχεια όλοι μαζί, γονείς – παιδιά εργάστηκαν στα διάφορα κέντρα μάθησης που στόχο είχαν τόσο την ευαισθητοποίηση γύρω από την προστασία του πλανήτη όσο και την ανάπτυξη γλωσσικών, μαθηματικών και άλλων δεξιοτήτων.  Γλωσσικά παιχνίδια με λέξεις που σχετίζονταν με την ανακύκλωση, ομαδοποίηση αντικειμένων σύμφωνα με το υλικό κατασκευής τους, παιχνίδια και βιντεάκια στο διαδραστικό πίνακα και χειροτεχνίες με άχρηστα υλικά ήταν κάποιες από τις δραστηριότητες οι οποίες οργανώθηκαν στα διάφορα κέντρα μάθησης.

Με το τέλος των δραστηριοτήτων οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν έκθεση που στήθηκε στην εσωτερική αυλή του σχολείου. Στην εν λόγω έκθεση τα εκθέματα ήταν κατασκευές από άχρηστα αλλά ανακυκλώσιμα υλικά τις οποίες είχαν φτιάξει στο σπίτι τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους. Αυτά περιελάμβαναν σπιτάκι από μπουκάλια νερού, φωτιστικό από πλαστικά πώματα, μαγειρική ποδιά από τσάντα και συσκευασίες τροφίμων, βιβλιοθήκη από χαρτόνι, γλάστρα από λάστιχο αυτοκινήτου ή από μεγάλες πλαστικές μπουκάλες νερού, οχήματα από μπουκάλες γάλακτος, ζωάκια από χαρτόνι ή πλαστικό, μουσικά όργανα από πλαστικά κουτιά, κουτάλια, γραφείο, πίστα αυτοκινήτων κ.λπ..




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










407