Η 19η Συνδιάσκεψη της Προοδευτικής ΚΦ εξέλεξε το νέο 35μελές Φοιτητικό Συμβούλιο της Κίνησης


Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Οι 250 και πλέον αντιπρόσωποι της Συνδιάσκεψης, από όλους τους χώρους σπουδών που υπάρχουν Κύπριοι φοιτητές, έκαναν μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, αναφορικά με τη δράση και την παρουσία της Προοδευτικής ανάμεσα στους φοιτητές.

Μέσα από ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, τις συζητήσεις και τις τοποθετήσεις των συνέδρων για την κατάσταση στο κυπριακό φοιτητικό κίνημα, αλλά και το ρόλο της ΠΟΦΕΝ στην καθοδήγηση των αγώνων των φοιτητών, τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για τη δράση του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ, καθώς και οι στόχοι για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Παρών στη Συνδιάσκεψη ήταν και ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ, ο οποίος προέβη σε μια αποτίμηση της πορείας του Κυπριακού, της κατάστασης της οικονομίας, αλλά και των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων. Έμφαση έδωσε και στη μάχη των προεδρικών εκλογών του 2013, τονίζοντας τη σημασία της νίκης των δυνάμεων της ελπίδας και της προόδου, απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης. Χαιρετισμό, απηύθυνε και ο υποψήφιος των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, τονίζοντας το ρόλο της νεολαίας στη δύσκολη αυτή μάχη που έρχεται.

Οι ΕΔΟΝίτες και οι ΕΔΟΝίτισσες εξέφρασαν την αποφασιστικότητα τους να παραμείνει η Προοδευτική στην πρωτοπορία των αγώνων για τα δικαιώματα των φοιτητών και έδωσαν την υπόσχεση πως θα αγωνιστούν για να επανέλθει η παράταξη της Αριστεράς στην πρώτη θέση στις συνειδήσεις των φοιτητών. Αμετάθετος στόχος για τους ΕΔΟΝίτες, παραμένει ο αγώνας για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που θα επανενώνει τον τόπο και το λαό μας.

Το μήνυμα ότι η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών θα παραμείνει άγρυπνος φρουρός των κεκτημένων και των δικαιωμάτων του φοιτητικού κινήματος διατρανώνει την αποφασιστικότητα των ΕΔΟΝιτών, ότι οι αγώνες του φοιτητικού κινήματος δε θα γίνουν έρμαιο στις ορέξεις των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Τρόικα, του ΔΗΣΥ αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας, κόντρα στις προσπάθειες καταστρατήγησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Δηλώνουμε πανέτοιμοι για τη μεγάλη μάχη των προεδρικών εκλογών του 2013 και θα είμαστε, για άλλη μια φορά, στην πρώτη γραμμή για να νικήσουν οι δυνάμεις της προόδου, για να δώσουμε ξανά ελπίδα στον κυπριακό λαό".  

Τέλος, η Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με την έγκριση των θέσεων και την εκλογή του νέου Φοιτητικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελούν οι εξής: Σιαμμάς Μάριος, Κούκος Νάσος, Μακρής Χρίστος, Παπακωνσταντίνου Γιώργος, Συλικιώτης Άλκης, Μέσης Αντρέας, Χριστοφή Σωτήρης, Καλλής Μιχάλης, Κούλας Σεβήρος, Ζαχαρίου Αντώνης, Κατσή Αφροδίτη, Πασιά Ελένη, Μιχαήλ Χρίστος, Στρατής Δημήτρης, Χατζηττοφής Σάββας, Χριστοφή Κυριάκος, Παναγιώτου Αντρέας, Αντωνίου Αντρέας, Βιτσαίδης Γιάγκος, Μανώλη Χριστιάνα, Ιωάννου Δημήτρης, Μακαρίτης Χριστόφορος Μηνά Αντρέας, Παναγή Χρυσόστομος, Δημητρίου Δημήτρης, Καραβίας Αντρέας, Σκουρουπάθης Δομέτιος, Ευσταθίου Στάθης, Ελευθερίου Αντρέας, Στεφάνου Άννα, Ιωάννου Λάμπρος, Παρμάτζιας Σάββας, Μπέη Πασχάλης, Κολοκάσης Ιάκωβος, Πέτρου Πέτρος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










171