Η απονομή των βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής «Ειρήνη και Συνεργασία»


Στην Πάφο φιλοξενείται φέτος η ετήσια τελετή απονομής των βραβείων του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής «Ειρήνη και Συνεργασία», ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους και πλέον καταξιωμένους στο είδος του.
Σήμερα δόθηκε διάσκεψη τύπου για την διοργάνωση της εκδήλωσης  η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη  στις 11.00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α’ Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’,  με θεσμικό οργανωτής τον Ισπανικό Μη Κυβερνητικό Οργανισμό «Ειρήνη και Συνεργασία»  και  συνδιοργανωτές τον Δήμο Πάφου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. 
Μιλώντας στη Διάσκεψη Τύπου, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως στη σημερινή εποχή, οι πολιτιστικές επαφές και οι πολύμορφες ανταλλαγές διαδραματίζουν παγκόσμια ολοένα και πιο βαρύνοντα ρόλο στην προσέγγιση, αλληλοκατανόηση και συνεργασία ανάμεσα στους λαούς και τους πολιτισμούς. 

Με αυτό το δεδομένο σημείωσε, "ο Δήμος Πάφου φιλοξενεί με χαρά στην πόλη μας την αυριανή εκδήλωση, μέσω της οποίας οικοδομούνται μικρές αλλά στέρεες γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα σε πολίτες -και ιδιαίτερα μαθητές- με διαφορετική εθνική και πολιτισμική καταγωγή". 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ισπανικού Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Ειρήνη και Συνεργασία» Χοακίμ Αντούνια εξέφρασε την χαρά του και την ικανοποίηση του που βρίσκεται στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 ενώ σημείωσε  πως κάθε χρόνο η απονομή γίνεται σε μία χώρα του κόσμου προσθέτοντας πως η προηγούμενη απονομή  στην Γενεύη ενώ απονομή έγινε και στον Χόνγκ Κόγκ .
Στην σημαντικότητα του θεσμού αναφέρθηκε και ο Στέλιος  Θεοφίλου, Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης – Επαρχιακός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου, ενώ στη διάσκεψη παρέστη και ο Ανδρέας Ιωσήφ Συντονιστής Διευθυντής Πάφου.
Σημειώνεται πως στον φετινό διαγωνισμό, που είχε ως θέμα «Γαλαξίας Ειρήνης: Διάστημα, κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας», συμμετείχαν και διακρίθηκαν και αρκετοί μαθητές από σχολεία της Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










939