Η δρ Αραβέλλα Ζαχαρίου βραβεύτηκε από την πολιτεία για το έργο και την προσφορά της


Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, η οποία έχει θεσμοθετηθεί ως η 5η Ιουνίου από τα Ηνωμένα Έθνη, με στόχο να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα στα θέματα του περιβάλλοντος, διοργανώθηκε από το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την Προεδρεία, μια σεμνή και λιτή τελετή, με στόχο να τιμηθούν επιστήμονες και άτομα από διάφορα πεδία του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, ως η ελάχιστη αναγνώριση της πολιτείας στην προσφορά και στο έργο τους τόσο στον τόπο μας, όσο και στο εξωτερικό.

Μεταξύ αυτών και ένας δικός μας άνθρωπος, η δρ Αραβέλλα Ζαχαρίου, Προϊστάμενη της Μονάδας για την Εκπαίδευση το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Το σκεπτικό της βράβευσής της, στηρίχθηκε, όπως αναπτύχθηκε από την Επίτροπο Περιβάλλοντος, στο γεγονός ότι η δρ Αραβέλλα Ζαχαρίου θεμελίωσε την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στον τόπο μας, κατορθώνοντας μέσα από τη διεθνή της δράση να προβάλει τη χώρα μας και να της δώσει "φωνή", καθιστώντας την Κύπρο μοντέλο αναφοράς στα θέματα της Εκπαίδευσης του Περιβάλλοντος και της Αειφόρου Ανάπτυξης.

Για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, η συγκεκριμένη βράβευση έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί μέσω αυτής αναγνωρίζεται, η σημασία που αποδίδει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στα θέματα της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Έχοντας ψηλά στην ατζέντα του τα συγκεκριμένα ζητήματα, είναι το πρώτο Υπουργείο το οποίο έχει θεσμοθετήσει στο οργανόγραμμά του Μόνιμη Μονάδα για τα θέματα της Εκπαίδευσης του Περιβάλλοντος και της Αειφόρου Ανάπτυξης, επιδιώκοντας συνεκτικά και ενιαία να προωθήσει τα σχετικά ζητήματα ακόμη πιο δυναμικά τόσο στην τυπική, μη τυπική και άτυπη εκπαίδευση.

Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, θα θέλαμε να συγχαρούμε, όλους τους βραβευθέντες, σημειώνοντας ότι η αλλαγή και η διαμόρφωση πολιτών με περιβαλλοντική παιδεία, ξεκινά μέσα από την εκπαίδευση. Η ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας, όπως προβλέπεται και από τον στόχο 4 (4.7) της Παγκόσμια Ατζέντας των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης, απαιτεί συλλογικότητα, πρωτοβουλίες και στοχευμένες ενέργειες, οι οποίες όπως επισημάνθηκε, στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, αποτελούν στρατηγικό στόχο της κυβερνητικής πολιτικής.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1236