Η Επ. Αντικαταστατών ΟΕΛΜΕΚ προειδοποιεί με μέτρα εντός και εκτός σχολείων


   Με αφορμή την έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως για παράπονο που αποκάλυψε το Paideia-News και που αφορούσε τους όρους εργασίας των αντικαταστατών Μέσης Εκπαίδευσης, η Επιτροπή Αντικαταστατών ΟΕΛΜΕΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

       «Μετά από συνάντηση με τον Υ.Π.Π, η Επιτροπή καλεί τον Υπ. Παιδείας όπως προχωρήσει άμεσα στον καταρτισμό νομοθεσίας για τους αντικαταστάτες όλων των βαθμίδων (καθήκοντα, υποχρεώσεις, δικαιώματα, αναγνώριση προϋπηρεσίας,  απολαβές, ωράριο κ .τ. λ) και όπως η αντιμισθία τους από τη φετινή χρονιά είναι πλήρης . Οι αντικαταστάτες Μέσης Εκπαίδευσης, εκτελούν αμισθί εδώ και δεκαετίες όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα του καθηγητή που αντικαθιστούν και αυτό είναι παράτυπο σύμφωνα  με το τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Εκπαίδευση (αυτό αναφέρει ξεκάθαρα η έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως).

      Εάν δεν εξευρεθεί λύση, η οποία θα στηρίζεται στην έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως και στις αυστηρές υποδείξεις του Γεν. Ελεγκτή για το θέμα, η επιτροπή προειδοποιεί με  δυναμικά μέτρα εντός και εκτός σχολείων».

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










129