Η Επ. Παιδείας της Βουλής ανάβει σήμερα εκ νέου πράσινο για την ιατρική Σχολή του Π.Κ.


Συζητείται  σήμερα Τρίτη στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής τη πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για αναστολή της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Όπως δήλωσε στο  Paideia-News.com  ο πρόεδρος  της Επιτροπής Παιδείας Γεώργιος Τάσου, στη συνεδρία θα παραστούν οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας, η Γενική Εισαγγελία, εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών  η ηγεσία του Πανεπιστημίου Κύπρου,  φοιτητές και άλλοι παράγοντες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, η πρόταση του ΔΗΣΥ δεν έχει πιθανότητα να εγκριθεί από τη Βουλή αφού όλα τα άλλα κόμματα τάσσονται υπέρ της λειτουργίας της Ιατρικής Σχολής  τον ερχόμενο Σεπτέμβριο . Επίσης η κυβέρνηση δια των δύο υπουργών της αύριο θα εξηγήσει του λόγους για τους οποίους επιθυμεί την έναρξη των μαθημάτων από το Σεπτέμβριο.

Ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας για τη λειτουργία της Σχολής τη ένα ακαδημαϊκή χρονιά  είναι και το γεγονός ότι η λειτουργία της Σχολής περιλαμβάνεται στο προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










273